Home

Route F van dag tot dag

Tip:
Er zijn meerdere routes in de omgeving mogelijk, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst
Deze fietsvakantie begint in Drachten in Oost Friesland. Vanuit het hotel kunt u direct al een mooie fietsroute in een prachtig gebied maken. Of u brengt een bezoek aan Drachten, de hoofdstad van de gemeente Smallingerland en na Leeuwarden de grootste plaats voor wat betreft inwoners.

dag 2 fietsroute Drachten-Hardegarijp (ca. 50 km)         
Vandaag gaat de fietstocht door het “Friesland Lage Midden” met veengronden en een stukje door het Nationaal Park De Alde Feanen, een enorm moerasgebied met meren met ruim 2.000 hectare grote laagveenmoeras. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit o.a. meren en rietlanden. De landschappelijke variatie zorgt voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. Een mooie route via veenplassen en pittoreske dorpjes. Al fietsend heeft u een prachtig uitzicht en vergezicht. Fietsen en genieten gaan hier prima samen!

dag 3 Hardegarijp - dagje Leeuwarden (ca. 30 km)          
Breng vandaag een bezoek aan Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad 2018! Leeuwarden heeft veel moois te bieden op het gebied van natuur, cultuur en andere bezienswaardigheden. Stap op de fiets en ga vanuit het hotel in noordelijke of oostelijke richting. Na een paar minuten is het rumoer van het dagelijks leven volkomen verstomd en indien gewenst kunt u de drukte in Leeuwarden dus opzoeken. Wij hebben voor u een route uitgezet naar de Langweerder Wielen, een uniek stukje Friesland. De stilte van het coulissenlandschap met z'n eeuwenoude boomwallen is indrukwekkend met telkens weer prachtige doorkijkjes.

dag 4 Hardegarijp - Groningen Hoogkerk (50-55 km)     
De fietsroute van vandaag gaat van Hurdegaryp naar Groningen Hoogkerk en bestaat er de mogelijkheid om een aantal hunebedden te ontdekken, net ten zuiden van de stad Groningen Het is een afwisselende route en u kunt eventueel al een bezoek brengen aan de stad Groningen en daar een wandeling maken op de Grote Markt.Vergeet dan ook niet een rondje over de Vismarkt te lopen met zijn  een aantal fraaie panden en de Korenbeurs, waar in de negentiende eeuw flink werd gehandeld.

dag 5 evt. dagje Veendam (65 km) of Groningen korte tour
Vandaag diverse opties. Een van de routes is een route naar Veendam, een gezellig dorp in de provincie Groningen, het is een groene plaats en wordt dan ook wel Parkstad genoemd. De plaats ligt in de Groninger Veenkoloniën is ontstaan bij veenopgravingen. Bovendien kunt u Groningen stad en omgeving verkennen of een route volgen waarbij de de cultuurhistorie in de Groningse polder ervaart. Het oude Reitdiepgebied, het oudste cultuurlandschap van West-Europa en de ruige Onlanden, de laagveengebieden in het dal tussen de hogere Drentse zandgronden en Groningse kleigronden: de Onlanden. Ook hier vindt u mooie vergezichten over graslanden, maar ook bosjes en houtwallen. Keuze genoeg om vandaag ook weer te genieten van mooie fietstochten.

dag 6 Groningen Hoogkerk - Drachten (45 km)
Vandaag de laatste etappe van deze fietsvakantie, van Groningen terug naar provincie Friesland en naar het Van der Valk Hotel in Drachten. Ook vandaag weer een route met schitterende vergezichten en routes waarbij de charme van het polderland kunt ervaren, het karakteristiek landschap met weidse polders, lange vaarten en natuurgebied met heide/moeras.

dag 7 terugreis vanuit Drachten
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen een extra dag/nacht, ook gedurende de route.

Keer terug