Home

Route I van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Arnhem als Apeldoorn mogelijk en de omgeving en steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst in Apeldoorn
Deze fietsvakantie begint in Apeldoorn, het Van der Valk hotel midden op de Veluwe. Een ideale uitvalbasis voor een fietstocht in de omgeving. U kunt de 1e dag indien de tijd het toelaat meteen al een mooie fietstocht  in de omgeving maken of u kiest ervoor Apeldoorn te verkennen, in en om Apeldoorn is van alles te doen. Vanuit het hotel fietst u zo de natuur in en is het ook een mooie route naar de Apeldoornse binnenstad.

dag 2 fietsroute Apeldoorn - Arnhem (ca. 50 km)
Indien gewenst kunt u vandaag eerst nog Apeldoorn bekijken of u start na een heerlijk ontbijt met de fietstocht naar het volgende Van der Valk hotel, namelijk hotel Arnhem, gelegen aan de rand van het sportcentrum Papendal. Ontdek de natuur van de bijna oneindige Veluwe en kom tot rust en geniet van het bos, de zandverstuivingen en de heidevelden, o.a. in en rondom Hoenderloo. Als u geluk heeft, spot u één van de vele herten, zwijnen of vossen die in onze bossen leven.

dag 3 dagje Arnhem (diverse opties)
Aan u de keuze vandaag: een dagje in en rondom de stad doorbrengen, Arnhem, bekend van de Slag om Arnhem, maar ook een stad met een prachtige dierentuin, het schitterende stadspark Sonsbeek en het Openluchtmuseum. In en rondom de stad is er genoeg te beleven.

Indien u een mooie fietstocht wilt maken zijn er ook diverse opties. Een combinatie van aan aantal opties kan ook, want de meeste routes zijn ook eenvoudig in te korten. Zo kunt u een stuk van de Liberation Route fietsen of een mooie route over de Posbank fietsen in het Nationaal Park Veluwezoom waar u kunt genieten van uitgestrekte bossen en heidevelden, van rust en van stilte.

Tevens kunt u ervoor kiezen om naar Wageningen te fietsen. De “City of Life Sciences”, een stad waar de sfeer internationaal, gemoedelijk en gastvrij is. Wageningen een stad waar de natuur is altijd dichtbij is. De stad ligt op een snijpunt van landschappen ligt Als fietser kunt u in Wageningen dan ook alle kanten op. In het oosten van Wageningen begint de Veluwe met zijn uitgestrekte bossen, stuwwallen en beekdalen. In het zuiden stroomt de Rijn, omringd door de ruige uiterwaarden. Net over de rivier ligt de Betuwe. In het westen vindt u de bossen en stuwwallen van de Utrechtse heuvelrug en de ruimte van de Gelderse vallei.

dag 4 fietsroute Arnhem - Apeldoorn (ca. 45 km)
De fietsroute van vandaag gaat van Arnhem terug naar Apeldoorn. Vanzelfsprekend een andere route dan dag 2. Via Oosterbeek op naar Apeldoorn. Er zijn diverse opties: via het Nationaal Park De Hoge Veluwe (entreegeld exclusief) of via vliegveld Deelen. Wanneer u besluit het Park op de fiets te verkennen, dan komt u al fietsend langs alle landschapstypes van het Park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Bovendien kunt u dan een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum met zijn verrassende collectie doeken van o.a Mondriaan, van der Leck, van Gogh en Picasso en een van Europa's grootste beeldentuinen met 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

dag 5 einde of dagje Zutphen of Deventer
Vandaag diverse opties. Een van de routes is een route rondom Kootwijk waar u de rust en ruimte van de Veluwe kunt ervaren. Een route via de prachtige Schaapskooi van Hoog-Buurlo in het Ugchelse Bos door het Harskampse zand met de heidevelden en stuifzandgebieden op naar het Jachtslot St. Hubertus. 

Bovendien kunt u ook kiezen voor een route naar Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, een stad met  een rijke geschiedenis, waarvan u vele sporen in het centrum kunt vinden; kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn er nog steeds te bewonderen.
Of u fietst naar Hanzestad Deventer, ook een levendige stad met monumentale sfeer, waar het bovendien goed verblijven is! Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen.

Keer terug naar menu Route I