Home

Programma Route J

De route gaat door prachtige natuurgebieden, de Utrechtse Heuvelrug, het Eemland en tevens een stuk van de Gelderse Vallei.

Het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug met een licht glooiend landschap van heidevelden en oude loof- en naaldbossen. Het is heerlijk om in dit gebied eens lekker tot rust te komen, weg van de alledaagse drukte. In de Gelderse Vallei fietst u niet door dichte bossen, maar door het laagland met weilanden en mooie vergezichten.

Net onder Leusden gaat een stuk van fietsroute langs het prachtige Valleikanaal, een waterloop die een belangrijk onderdeel van de Grebbelinie vormde. In het landschap zie je nog enkele kazematten die als stille getuige herinneren aan de strijd die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvond.

Tijdens deze fietsvakantie dus mooie routes in de natuur, maar ook de steden Utrecht, Amersfoort en Soest worden aangedaan. Tevens behoort een dagje naar kleinere plaatsen en musea in het midden van het land ook tot de mogelijkheden.

Boekt u deze fietsvakantie dan kunt u genieten van prachtige uitzichten, landgoederen en kastelen en vele bezienswaardigheden: de Piramide van Austerlitz, Paleis Soestdijk, het Baarnsche bos, de Lage Vuursche, Park Vliegbasis Soesterberg en de Soesterduinen.

Keer terug