Home

Route A van dag tot dag

dag 1 aankomst in Tiel
Deze fietsvakantie begint in Tiel, geleden in het centrum van de Betuwe. Wellicht wilt u vandaag al direct starten met een mooie fietstour en de omgeving verkennen. Of u fietst naar het centrum van de gastvrije stad Tiel, de stad van Flipje en kunt eventueel een bezoek brengen aan Flipje & Streekmuseum Tiel.

dag 2 fietsroute Tiel - Nijmegen (ca. 50 km)
Indien gewenst kunt u vandaag eerst nog Tiel bekijken of u start na een heerlijk ontbijt met de fietstocht naar Nijmegen door het land van Maas en Waal. De route gaat via Wageningen, the city of life sciences en een mooie historische stad met een een lange geschiedenis en vele mooie monumentale panden. Vervolgens gaat de route naar Nijmegen, de oudste stad van Nederland, met de overnachting in Nijmegen-Lent

dag 3 diverse routesomgeving Nijmegen (van 30 – ca 65 km)
Vandaag kunt u al fietsend genieten van de prachtige natuur en  kiezen uit diverse fietsroutes. O.a. een route komt door het prachtige heuvellandschap van Groesbeek waarbij u ook in de Ooijpolder komt, waar u kunt genieten van de dijken en uitgestrekte uiterwaarden met kleine dorpjes. Vervolgens fietst u via het bosrijke Berg en Dal weer naar Nijmegen.

dag 4 fietsroute Nijmegen - Arnhem (ca. 50 km)
Op naar het volgende Van der Valk hotel, namelijk hotel Arnhem, gelegen aan de rand van het sportcentrum Papendal. Al fietsend langs de rivieren en over de dijken heeft u een prachtig uitzicht over de uiterwaarden met de gezellige dorpen en idyllische dijkhuisjes. Fietsen en genieten gaan hier prima samen!

dag 5 diverse opties. Veluwe (Posbank), Liberation Route of Arnhem
Arnhem, bekend van de Slag om Arnhem, maar ook een stad met een prachtige dierentuin, het schitterende stadspark Sonsbeek, het Openluchtmuseum en gelegen aan de rand van de  Hoge Veluwe en Veluwezoom.
Aan u de keuze
vandaag: een dagje in en rondom de stad doorbrengen, een stuk van de Liberation Route fietsen of een mooie route fietsen in het Nationaal Park Veluwezoom waar u kunt genieten van uitgestrekte bossen en heidevelden, van rust en van stilte.
Een combinatie kan ook want de meeste routes zijn ook eenvoudig in te korten.

dag 6 fietsroute Arnhem - Tiel (ca. 45 km)
Vandaag de laatste etappe van deze fietsvakantie, van Arnhem terug naar Tiel. Beleef fietsend door de Betuwe, het cultuurhistorische landschap van Gelderland optimaal, zeker in het voorjaar als alle fruitbomen in bloei staan. Langs uiterwaarden, oeverwallen, prachtige boomgaarden en leuke stadjes en dorpen fietst u weer terug naar uw startlocatie.

dag 7 terugreis vanuit Tiel
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen een extra dag/nacht, ook gedurende de route.

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Tiel, Nijmegen als Arnhem mogelijk en de 3 steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving ?