Home

Route C van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Utrecht, Amersfoort als Veenendaal mogelijk en de 3 steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst in Utrecht
Deze fietsvakantie begint in Van der Valk hotel De Bilt – Utrecht, gelegen aan de rand van De Utrechtse Heuvelrug. Een ideale uitvalbasis voor een fietstocht in de omgeving. Of wellicht kiest u ervoor om alvast Utrecht te verkennen. Vanuit het hotel fietst u zo de prachtige bossen in met de vele buitenhuizen.

dag 2 fietsroute Utrecht - Amersfoort (ca. 50 km)
Indien gewenst kunt u vandaag eerst nog de omgeving bekijken of u start na een heerlijk ontbijt met de fietstocht naar het volgende Van der Valk hotel, namelijk hotel Leusden-Amersfoort eveneens gelegen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar de flora en fauna heel divers is. Al fietsend door dit natuurgebied heeft u een prachtig uitzicht en komt u langs sfeervolle plaatsen, kortom fietsen en genieten!

dag 3 dagje Amersfoort (diverse opties)
Aan u de keuze vandaag: een dagje in en rondom de stad doorbrengen of een mooie korte of wat langere route te fietsen. Een combinatie kan ook want de meeste routes zijn ook eenvoudig in te korten.
Verken bijvoorbeeld een stuk van de Gelderse Vallei op de fiets en fiets langs de oever van het Valleikanaal, de historische Grebbellinie.

Of maak gebruik van de Eemlijn fietsboot en verken op een bijzondere manier de omgeving van Amersfoort en Leusden op de fiets. De Eemlijn is een uitstekende verbinding voor fietsers  tussen Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk en Spakenburg of Huizen. Met de Eemlijn fietsboot kunt u een eindje varen goed combineren met fietsen in de omgeving van de afstapplaats. Ideaal voor een uitstapje naar bijvoorbeeld het pittoreske Spakenburg. Door de combinatie van fietsen en fietsboot kun je een grotere tocht maken dan anders, zonder extra inspanning.

dag 4 fietsroute Amersfoort - Veenendaal (ca. 50 km)
De fietsroute van vandaag gaat van Amersfoort-Leusden naar Veenendaal. Een route langs de mooiste plekjes van de Utrechtse Heuvelrug. De bossen met oude landgoederen ademen de sfeer van vroeger, een mooie route met cultuur, natuur en historie waarbij u langs schitterende heidevlaktsen, bospercelen en glooiend landgoed fietst.

dag 5 dagje Veenendaal
Vandaag diverse opties vanuit Van der Valk Hotel Veenendaal in het midden van Nederland de natuurrijke regio’s; Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse vallei en de Hoge Veluwe.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug biedt kilometers aan fietsroutes. De flora en fauna is heel divers,. De Gelderse Vallei kenmerkt zich door een landschap van prachtige bossen afgewisseld met weilanden, slingerende beekjes, houtwallen en Saksische boerderijen. En dan is er natuurlijk Nationaal Park De Hoge Veluwe., één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland met maar liefst 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller Müller Museum en de beeldentuin vormt ze een unieke combinatie tussen natuur, kunst en architectuur, zeker een bezoekje waard.

Daarnaast kunt u naar omliggende steden, zoals Ede, fietsen. Geniet van de mooie bosrijke omgeving waarna u de stad kunt bekijken of een terrasje kunt pakken.EIgenlijk is 1 dag te kort in deze omgeving vandaar ook de mogelijkheid om te verlengen, hetgeen in iedere plaats overigens mogelijk is.

dag 6 fietsroute Veenendaal – Utrecht  (ca. 50 km)
Vandaag de laatste etappe van deze fietsvakantie, van Veenendaal terug naar Utrecht-De Bilt.
Tevens de mogelijkheid om nog een stop in Utrecht te maken alvorens u weer terugfiets naar uw startlocatie Utrecht-De Bilt

dag 7 terugreis vanuit Utrecht
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen om vandaag nog een mooie route te fietsen of u boekt nog een extra dag/nacht, hetgeen ook bij alle hotels gedurende de route tot de mogelijkheden behoort.