Home

Handig om te weten

1. Starthotel – verlengingsnacht

Rondritten
Bij bijna alle routes is het start- en het beginhotel hetzelfde, met uitzondering van de 7-daagse Noord- en Zuid-Holland reis. Bij de beginhotels kunt u tot uw terugkomst parkeren.

Startplaatsen
Onze routes beginnen in Tiel, Nijmegen, De Bilt, Eindhoven, Breda, Drachten, Hoorn, Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Groningen en Volendam en zijn uitstekend bereikbaar met de auto.
Wanneer u afwijkt van de standaard startplaats, is fietshuur niet altijd mogelijk. Indien u op een andere startplaats begint met uw fietstocht wordt uw bagage vervoerd vanuit het starthotel.

2. Aankomst OV auto/trein

Bereikbaarheid
Onze startplaatsen zijn uitstekend bereikbaar met de auto. De meeste plaatsen zijn lastiger bereikbaar met het openbaar vervoer: bus en/of trein. Indien u met het OV wilt reizen, vraag ons gerust om meer info.

Parkeren
Bij alle hotels kunt u gratis uw auto parkeren. Tevens is er overal een overdekte fietsenstalling aanwezig.
Let op: parkeren is altijd op eigen risico.

3. Bagage

Uw bagage - 1 koffer per persoon – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk. De korting bedraagt dan 10 euro per persoon per fietsdag.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.

4. Knoopppunten

We maken gebruik van de knooppuntenroutes, die vaak synchroon lopen met de LF routes. Beide routes zijn te herkennen aan speciale bordjes. In sommige gevallen kunt u de oorspronkelijke routes niet volgen wegens werkzaamheden of een tijdelijke afsluiting van de weg. Waar mogelijk hebben wij voor u alternatieve routes via knooppunten beschreven. De bordjes geven aan hoe de route naar de aansluitende knooppunten is.

Fietsknooppunten zijn ideaal voor het fietsen van onze dagtochten, die u langs de hoogtepunten van de dag voeren. Het systeem werkt heel eenvoudig. U ontvangt van ons een kaart met daarop alle knooppunten. U ontvangt daarnaast van onze een routebeschrijving met daarin de knooppunten en de route op een overzichtskaart.

U kunt desgewenst met behulp van de kaart ook eenvoudig het aantal kilometers dat u wilt gaan fietsen aanpassen.

5. Niveau

Het is niet eenvoudig vooraf een juiste en eenduidige inschatting te geven van het niveau. Vaak speelt een veelheid van factoren een rol bij het ervaren van die inspanning: de dag afstanden, de windrichting, de weers- omstandigheden, het aantal versnellingen van uw (huur-) fiets, de opbouw van de reis en uw eigen fysieke gesteldheid.

De valkfietsvakanties zijn te typeren met niveau 1 *
Een lichte reis in vrijwel vlak of glooiend gebied, met name geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagafstand is circa 30-55 km. In het algemeen is een fiets met 1 tot 3 versnellingen voldoende. Een fiets met meer versnellingen is natuurlijk prettig.

6. Reisinformatie

Na betaling van de gehele reissom wordt de uitgebreide kaart- en informatiemateriaal evenals de uitgebreide routebeschrijving inclusief de bezienswaardigheden tijdens de rit naar het eerste hotel gezonden. Mocht u dit graag thuis willen ontvangen, dan horen wij dat graag van u.

7. Reispakket

Per twee personen/kamer  ontvangt u één reispakket.