Home

Route N van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Volendam als Hoorn mogelijk en beide steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst in Hoorn
Deze fietsvakantie begint in Hoorn. Bij Hotel Hoorn kunt u genieten van de historische binnenstad van Hoorn of een uitstapje maken in de prachtige omgeving. U kunt de eerste dag al meteen gaan fietsen, er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld of  bezoek één van de vele bezienswaardigheden in de buurt.

Aankomst in Hoorn. Hoorn heeft zijn welvaart te danken aan de glorietijd van de Gouden Eeuw. Mocht u vroeg aankomen dan kunt u de vele mooie oude gebouwen en huizen die nog afkomstig zijn uit deze tijd bezichtigen in het historische centrum van Hoorn. Breng een bezoek aan het Westfries Museum en ontdek meer over de Gouden Eeuw of bezoek de replica van het VOC-schip de Halve Maen.

dag 2 fietsroute Hoorn – Volendam (vanaf ca. 35 km)
Vandaag staat de fietsroute naar Volendam op het programma.
Een prachtige fietstocht door de regio Waterland, een streek met talloze bezienswaardigheden en ontdek pittoreske dorpjes zoals Edam en Monnickendam evenals de cultuur van de Oud-Hollandse dijkdorpen. Kaasstad Edam was in de hoogtijden van de Gouden Eeuw een florerende stad van scheepbouw en handel. De goed bewaarde gebouwen in het centrum dateren uit deze 17e-eeuwse periode. Maak een wandeling door de historische stad en geniet van de bruggen, pleinen, gevels, grachten en andere monumenten. Eindpunt van de route is Volendam, het wereldberoemde oud Hollandse dorpje met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water.

dag 3 dagje Zaanse Schans (route van ca. 45 km of 65 km) 
Hotel Volendam is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke fietstocht door het bekende vlakke landschap waar Nederland beroemd om is, bevolkt met koeien, schapen en heel veel vogels, van Oudhollandse cultuur tot prachtige watertaferelen. Wij hebben 2 verschillende routes voor u uitgezet naar de Zaanse Schans een openlucht museum, aan de Zaan, pal tegenover Zaandijk. Met molens, huizen en bedrijven zoals ze vroeger in de Zaanstreek te vinden waren.

dag 4 fietsroute Volendam – Hoorn (ca. 50 km)
Een mooie, andere route dan dag 2, van Volendam terug naar uw startlocatie in Hoorn. Fiets door het vlakke oer-Hollands landschap, via laaggelegen veenweidegebied, ideaal om te fietsen neem lekker de tijd om onderweg pittoreske oude stadjes te bekijken. Tijdens deze route maakt u als het ware een dwarsdoorsnede door een gedeelte van Noord-Holland.

dag 5 terugreis vanuit Hoorn
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen om vandaag nog een mooie fietstocht in de omgeving te maken of wellicht heeft u een extra nacht bijgeboekt.

Keer terug naar menu Route N