Home

Route O van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Volendam als Leiden mogelijk en beide steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst in Volendam
Deze fietsvakantie begint Volendam. Het hotel ligt in de regio Waterland. Een streek met talloze bezienswaardigheden. Van Oudhollandse cultuur tot prachtige watertaferelen. U kunt de eerste dag al meteen gaan fietsen, bijvoorbeeld naar Kaasstad Edam, in de hoogtijden van de Gouden Eeuw een florerende stad van scheepbouw en handel. De historische stad met bruggen, pleinen, gevels, grachten en andere monumenten is zeker een bezoekje waard.
Nog nooit op de Zaanse Schans geweest, ook dat behoort vandaag al tot de mogelijkheden. DeZaanse Schans een openlucht museum, aan de Zaan, pal tegenover Zaandijk. Met molens, huizen en bedrijven zoals ze vroeger in de Zaanstreek te vinden waren.

dag 2 fietsroute Volendam – Leiden via Haarlem (ca. 66 km)
Een mooie, lange fietsroute van Volendam naar Leiden-Sassenheim via Amsterdam of via Haarlem wilt fietsen. Een route door het vlakke oer-Hollands landschap via Haarlem, één van Nederlands mooiste oude steden, verdient het om uitgebreid verkend te worden. Een pauze inlassen in deze monumentale binnenstad, met vele bezienswaardigheden raden wij u zeker aan voordat u naar de andere prachtige historische stad Leiden fietst.  

dag 3 fietstocht naar Scheveningen en/of Den Haag (route van ca. 40 of 55 km)
U kunt vandaag zelf u dag invullen. Wie weet wilt u de hele dag in Leiden doorbrengen, de stad die veel te bieden heeft. Prachtig zijn de zeventiende- eeuwse huizen en karakteristieke grachten, de oudste universiteit van Nederland, de historische botanische tuin en de gotische St. Pieterskerk.

Of u trekt er nog een dag op uit met de fiets en fiets via open weidegebied naar Den Haag, de Koninklijke residentie en regeringszetel van Nederland en ontdek Den Haag per fiets via  de parken die rondom en dwars door de stad lopen. Maar u kunt de fiets ook gebruiken om makkelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid te fietsen. Er is tenslotte keuze genoeg! Fraaie musea als het Gemeente museum of Escher maar ook Panorama Mesdag, het Binnenhof of Madurodam.

Tevens kunt u door duinen en langs bloembollenveldennaar naar de kust fietsen en een bezoek brengen aan Scheveningen.  

dag 4 fietsroute Leiden - Volendam via Amsterdam (ca. 66 km)
De dag om terug te keren naar uw startlocatie Volendam – of wellicht heeft u voor een extra overnachting gekozen en kunt u in de omgeving van Leiden nog een mooie route fietsen.

De route terug naar Volendam gaat vandaag via Amsterdam. Onderweg valt er veel te zien en natuurlijk blijft Amsterdam altijd het ontdekken waard. Amsterdam,de stad van de romantische grachten, bruggen en meer dan 800.000 fietsen,volgens velen hét juweel van Europa. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden.Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich een dag vermaken. Deel uw eigen tijd in en bepaal zelf hoe laat u weer in Volendam aankomt.

dag 5 Volendam
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen om vandaag nog een mooie fietstocht in de omgeving te maken, eventueel de fietstocht naar de Zaanse Schans als u die de eerste dag nog niet gefietst heeft.

Keer terug naar menu Route O