Home

Route G van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Hoorn, Volendam als Leiden mogelijk en de 3 steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst in Hoorn
Deze fietsvakantie begint in Hoorn. Hoorn heeft zijn welvaart te danken aan de glorietijd van de Gouden Eeuw. Mocht u vroeg aankomen dan kunt u de vele mooie oude gebouwen en huizen die nog afkomstig zijn uit deze tijd bezichtigen in het historische centrum van Hoorn. Breng een bezoek aan het Westfries Museum en ontdek meer over de Gouden Eeuw of bezoek de replica van het VOC-schip de Halve Maen.

dag 2 dagje Alkmaar of Enkhuizen  (ca. 50 km)
Vandaag heeft u de keuze, een dagje naar Alkmaar of naar Enkhuizen.
Beide routes gaan door het typische Hollandse landschap. De een via het binnenland van weilanden en rivieren en de ander naar de kust. Maak onderweg een fotostop bij de molens of bezoek er onderweg een die ingericht als museum. Vervolgens fietst u verder naar de mooie en bekende kaasstad Alkmaar, een leuke stad om te lunchen en om wat tijd door te brengen.
De andere route gaat naar de mooie levendige stad Enkhuizen waar u onder andere het Zuiderzee Museum kunt bezoeken. Ook een prachtige route via knusse dorpjes en vooral ook ruimte en rust, stolpboerderijen en molens, boomgaarden en bloembollenvelden, akkers met veelsoortige groenten.

dag 3 fietsroute Hoorn – Volendam (vanaf ca. 35 km)
Vandaag staat de fietsroute naar Volendam op het programma.
Een prachtige fietstocht door de regio Waterland, een streek met talloze bezienswaardigheden en ontdek pittoreske dorpjes zoals Edam en Monnickendam evenals de cultuur van de Oud-Hollandse dijkdorpen. Kaasstad Edam was in de hoogtijden van de Gouden Eeuw een florerende stad van scheepbouw en handel. De goed bewaarde gebouwen in het centrum dateren uit deze 17e-eeuwse periode. Maak een wandeling door de historische stad en geniet van de bruggen, pleinen, gevels, grachten en andere monumenten. Eindpunt van de route is Volendam, het wereldberoemde oud Hollandse dorpje met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water.

dag 4 dagje Zaanse Schans (route van ca. 45 km of 65 km) 
Hotel Volendam is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke fietstocht door het bekende vlakke landschap waar Nederland beroemd om is, bevolkt met koeien, schapen en heel veel vogels, van Oudhollandse cultuur tot prachtige watertaferelen. Wij hebben 2 verschillende routes voor u uitgezet naar de Zaanse Schans een openlucht museum, aan de Zaan, pal tegenover Zaandijk. Met molens, huizen en bedrijven zoals ze vroeger in de Zaanstreek te vinden waren.

dag 5 fietsroute Volendam – Leiden, via Amsterdam of via Haarlem (ca. 66 km)
Een mooie, lange fietsroute van Volendam naar Leiden-Sassenheim waarbij u kunt kiezen of u via Amsterdam of via Haarlem wilt fietsen. Een route door het vlakke oer-Hollands landschap, via laaggelegen veenweidegebied, ideaal om te fietsen en  onderweg valt er veel te zien. Fiets u via Amsterdam, de stad van de romantische grachten, bruggen en meer dan 800.000 fietsen. Amsterdam blijft altijd het ontdekken waard, er is zoveel te zien en te doen, haast teveel om op te noemen, op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en gewoon rondkijken.

Ook Haarlem, één van Nederlands mooiste oude steden, verdient het om uitgebreid verkend te worden. In de monumentale binnenstad, met vele bezienswaardigheden, slenter u uren rond zonder zich een moment te vervelen. Aan het einde van de middag komt u aan in Leiden, een andere prachtige historische stad die rijk is aan bezienswaardigheden.

dag 6 fietstocht naar Scheveningen en/of Den Haag (route van ca. 40 of 55 km)
U kunt vandaag zelf u dag invullen. Wie weet wilt u de hele dag in Leiden doorbrengen, de stad die veel te bieden heeft. Prachtig zijn de zeventiende- eeuwse huizen en karakteristieke grachten, de oudste universiteit van Nederland, de historische botanische tuin en de gotische St. Pieterskerk.

Of u trekt er nog een dag op uit met de fiets en fiets via open weidegebied naar Den Haag, de Koninklijke residentie en regeringszetel van Nederland en ontdek Den Haag per fiets via  de parken die rondom en dwars door de stad lopen. Maar u kunt de fiets ook gebruiken om makkelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid te fietsen. Er is tenslotte keuze genoeg! Fraaie musea als het Gemeente museum of Escher maar ook Panorama Mesdag, het Binnenhof of Madurodam.

Tevens kunt u door duinen en langs bloembollenveldennaar naar de kust fietsen en een bezoek brengen aan Scheveningen.  

dag 7 terugreis
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen een extra dag/nacht, ook gedurende de route.

Keer terug naar menu Route G