De Molenhoek Nijmegen

Perfecte uitvalbasis voor wandel- en fietsliefhebbers

Vlakbij de Mookerheide en Nijmegen biedt Hotel De Molenhoek-Nijmegen volop mogelijkheden om er tijdens een verblijf op uit te gaan. Bovendien is het elk jaar in juli dé plek voor deelnemers en supporters van de Vierdaagse.

Al ruim zestig jaar is Hotel De Molenhoek-Nijmegen een geliefd Van der Valk Hotel en Restaurant. De combinatie van stad en natuur is volgens directiepaar Roeland en Sylvia de Ridder één van de redenen waarom gasten hier verblijven. “Het hotel ligt dichtbij het historisch centrum van Nijmegen én middenin het groen”, aldus Sylvia. “Dit natuurrijke gebied, met de Mookerheide en Mookerplas, staat steevast in de top bij verkiezingen voor de mooiste natuurgebieden van Nederland. Vanuit het hotel loop je zo het groen in.”

Hotel De Molenhoek-Nijmegen is tevens een VVV-agentschap. Bij de receptie vind je alle benodigde informatie over wandelen fietsroutes, musea en andere activiteiten. Roeland: “Je kunt vanaf hier alle kanten op. Met name wandelen en fietsen is populair. Veel gasten gaan de ene dag Nijmegen in om te winkelen of om de mooie binnenstad te bezichtigen en maken de andere dag een wandel- of fietstocht. Onze geliefde appeltaart is populair en wordt vaak tijdens een fietstocht met koffie op het terras geserveerd."

"De fietsen zijn in de loop der jaren overigens wel veranderd. Mensen hebben tegenwoordig geavanceerde e-bikes die na een dag fietsen opgeladen moeten worden of ze rijden op racefietsen of mountainbikes die afgesteld moeten worden. Wij bieden daarom oplaadpunten voor e-bikes en een veilige fietsenstalling met een kleine werkplaats. Dat wordt zeer gewaardeerd.”

100ste Vierdaagse

Deze zomer is het hotel tijdens de Vierdaagse in Nijmegen weer een week lang de verblijfplaats van deelnemers en begeleiders van dit grootse wandelevenement. Er is een speciaal hotelarrangement samengesteld, waardoor het hen aan niets ontbreekt. Sylvia: “Dan is het hier extreem druk, maar die week is zo bijzonder. Sommige wandelaars en hun partners komen al twintig jaar bij ons. Ook de medische staf van de Vierdaagse verblijft hier. Die dagen wordt al om twee uur ’s nachts het ontbijt geserveerd, dat is aangepast met onder meer energiedranken en pasta’s. Elke avond verzorgen we een gezonde maaltijd. Lopers wisselen tijdens het diner ervaringen uit en maken vervolgens de spieren los. Daarvoor is er dan ook een fysiotherapeut aanwezig."

"Met name de laatste dag, wanneer het parcours langs het hotel loopt, is het één groot feest. Vanaf ’s ochtends vroeg zijn er optredens. Veel mensen, van jong tot oud, uit Molenhoek en omgeving komen daarvoor speciaal naar ons. De eerste biertjes worden al heel vroeg getapt! Maar gasten kunnen natuurlijk ook vanaf ons terras onder het genot van een lekkere kop koffie met een stuk van onze bekende appeltaart de wandelaars aanmoedigen op weg naar de Via Gladiola. Dit jaar is de honderdste editie van de Vierdaagse, dus dan wordt het vast een extra groot feest!”

"De versheid en puurheid van die producten, dat proef je echt. We merken dat de gasten daar ook heel blij van worden.”

Heisessies

Hotel De Molenhoek-Nijmegen is een van de eerste Van der Valk-hotels, maar is nog altijd in ontwikkeling. Het afgelopen jaar zijn koffiemachines op de hotelkamers geplaatst en ook in de keuken vinden veranderingen plaats. Roeland vertelt: “We zijn constant in beweging voor de beste kwaliteit. In ons restaurant staan steeds meer biologische producten op de kaart, het liefst uit de streek. We werken samen met lokale leveranciers voor vlees, honing en zelfs wijn en bier. De versheid en puurheid van die producten, dat proef je echt. We merken dat de gasten daar ook heel blij van worden.”

Ook voor de vergadermarkt staat het hotel niet stil. Uiteraard zijn de vergaderzalen voorzien van alle gewenste faciliteiten, maar er is zo veel meer mogelijk. “Natuurlijk moet alles kloppen in de vergaderruimte zelf, maar wij combineren dat met onze Limburgse gastvrijheid en de natuur. Denk aan een meeting in de ochtend in het hotel en een GPS-tocht in het bos in de middag. Ons team biedt op maat gemaakte arrangementen. Denk aan de zogenaamde heisessies, maar dan anno 2016, die verzorgen wij hier op de prachtige Mookerheide.”

Wilt u genieten van de Mookerheide? Bekijk de wandel- en fiets arrangementen van Hotel de Molenhoek - Nijmegen.