HOTEL APELDOORN-DE CANTHAREL
De nieuwe wellness: een groene oase

In de nieuwe wellnesstuin met verwarmd zwembad van Hotel Apeldoorn-De Cantharel is het niet moeilijk om te relaxen. Alles is erop gericht om helemaal tot rust te komen.

Met de Veluwe als achtertuin biedt een verblijf in Hotel Apeldoorn-De Cantharel veel mogelijkheden om eropuit te trekken. Na een actieve dag buiten is het dankzij de vele uitgebreide faciliteiten vervolgens heerlijk tot rust komen. Sinds kort heeft het hotel een nieuwe aanwinst waar ontspanning is gegarandeerd. Hoteldirecteur Bob Zeeuw van der Laan vertelt: “De luxe wellnesstuin met verwarmd zwembad is een ware mini-spa. Eind vorig jaar ging het open en het was meteen een succes. We hebben alleen maar enthousiaste reacties gekregen, alsof mensen – net als wij – naar de opening hebben toegeleefd. Met kerst lagen de mensen hier heerlijk buiten in het verwarmde water!”

Wens van gasten
De wellnesstuin ligt aan de zijkant van het hotelgebouw. Een ideale plek, want het ligt een beetje uit het zicht en beschut tussen het groen. Bob: “Steeds vaker hoorden we de wens van onze gasten voor een zwembad. Daar dachten we zelf ook al langer aan. Dat zou echt een aanvulling zijn op al onze andere faciliteiten, zeker tijdens een meerdaags verblijf. Wel wisten we direct dat het meer moest worden dan een standaard, eenvoudig zwembad. Daarbij moest het passen bij de landelijke uitstraling van onze hotelhoeve. De laatste jaren hebben we flink uitgebreid met ‘groene’belevingen zoals de grote Valk Vers moestuin, restaurant Huisje James - een rietgedekt landhuisje in onze tuin -, en bijzondere arrangementen zoals een ‘safari’ op de Veluwe en een valkenier. In die lijn moest het passen. Naast het hotel hadden we nog een mooi stukje bos met uitzicht over de Ugchelse enk. Toen we nadachten over een nieuwe bestemming voor die plek, kwamen de wens van de gast en ons idee voor een zwembad mooi samen. Al brainstormend bedachten we toen een groene wellnesstuin met allerlei mogelijkheden om te ontspannen. En dat is goed gelukt!”

De tuin is prachtig aangelegd met volop relaxplekken, uitzicht op de natuur, meerdere saunahuisjes. Het binnengedeelte met een lounge en een gezellig haardvuur is ingericht in de stijl van het hotel, met warme kleuren en natuurlijke materialen. Ook is daar een onbemande bar waar gratis koffie, thee en water verkrijgbaar zijn. Via een iPad kun je een bestelling voor frisdrank, wijn en diverse gerechten doorgeven. Een van de pronkstukken van de nieuwe wellness is het zwembad dat doorloopt van binnen naar buiten. “In het water zijn bruisbanken aangelegd die regelmatig aangaan, vergelijkbaar met een bubbelbad. Bij de saunahuisjes zijn openluchtdouches, fijn om na een saunabezoek even af te koelen”, aldus Bob. 

Exclusiviteit
Vanuit het hotel loop je via een speciale ingang naar de besloten tuin. Een aantal kamers aan de rand van de tuin heeft zelfs een eigen, rechtstreekse toegang. Bij de ingang zijn badjassen verkrijgbaar voor over de (verplichte) badkleding. Er is bewust gekozen om de nieuwe wellness alleen voor hotelgasten open te stellen. Bob: “De kleinschaligheid en exclusiviteit voor gasten die bij ons overnachten, zorgen ervoor dat het hier niet te druk wordt. Alle wellnessfaciliteiten zijn het hele jaar geopend van zeven uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds, dus je kunt hier de hele dag door terecht. De combinatie van actief de Veluwe verkennen en daarna relaxen in de buitenlucht in het verwarmde water of met een lekkere warme sauna, is ideaal. Op de eerste verdieping van ons hotel hadden we al een beautysalon met sauna, Turks stoombad en mogelijkheden voor schoonheidsbehandelingen. Dat kan nu mooi worden gecombineerd met een bezoek aan de wellnesstuin. We noemen het ook wel een weldadige, groene oase. Hier kom je echt helemaal tot rust!”