Green Key

Green Key is een wereldwijd erkend keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdssector en de zakelijke markt die zich continu inzetten voor duurzaamheid. Onze hotels die het Green Key keurmerk hebben, doen hun uiterste best om het milieu te beschermen, terwijl ze tegelijkertijd het comfort en de kwaliteit van onze gasten niet uit het oog verliezen. We gaan daarbij verder dan wat de normale wet- en regelgeving voorschrijft.

Een Van der Valk hotel met een Green Key-certificering staat bekend om haar zuinige omgang met energie en water. Dit wordt bereikt door het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren, verwarming en andere faciliteiten. Er wordt niet overmatig gewassen en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit alles wordt gedaan met speciale aandacht voor zowel uw comfort als de natuur en het milieu.

Maar duurzaamheid houdt niet op bij energie en water. Een Green Key hotel richt zich ook op management, communicatie, maatschappelijke betrokkenheid, afval, bouwen en groen, mobiliteit, eten en drinken bijvoorbeeld door middel van lokale of biologische ingrediënten voor de restaurants, duurzaam inkopen en textiel. Op al deze gebieden wordt er gezocht naar manieren om duurzaamheid te bevorderen en het milieu te beschermen.

Het Green Key certificaat kent drie verschillende niveaus: brons, zilver en goud. Het niveau wordt bepaald door het aantal milieumaatregelen dat een recreatiebedrijf heeft ingevoerd. Hoe meer maatregelen er zijn genomen, hoe hoger het Green Key niveau dat wordt toegekend aan het bedrijf.

Door te kiezen voor een Van der Valk hotel met Green Key certificaat draagt u bij aan een betere wereld. U geniet niet alleen van comfort en luxe, maar u weet ook dat uw verblijf geen nadelige impact heeft op de natuur en het milieu. Kortom, een bewuste en verantwoorde keuze voor uzelf én de wereld om ons heen.

Wilt u weten welke prachtige Van der Valk hotels een Green Key gecertificeerd zijn? Hieronder staan alle Van der Valk hotels die zich dagelijks bezighouden met het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Het niveau van elk hotel is te zien op de website van Green Key.

Deelnemende hotels

Toon filters