Ontdek de stad Groningen

Als typische studentenstad heeft Groningen een bruisende binnenstad. Er is altijd wat te doen. Bezoek monumenten, optredens, tentoonstellingen, voorstellingen of pak een terrasje op het gezellige plein van de Grote Markt. In Groningen kom je ogen en oren tekort.

Beste Binnenstad

Groningen is een Hanzestad en dat merk je aan de bijzondere monumenten. Je kunt diverse routes lopen waarmee je sporen ziet uit het rijke koopmansverleden zoals het Hanze Huis. In 2005 werd de Gronings binnenstad uitgeroepen tot beste Binnenstad van Nederland. Je vindt dat vooral terug in de gastvrijheid, gezelligheid en veiligheid op straat.

Klimmen en bezoeken

Het beklimmen van de Martinitoren mag niet ontbreken aan je bezoek aan Groningen. Deze toren stamt uit de 9e eeuw, heeft een romaansgotische stijl en een hoogte van maar liefst 97 meter. Bovenaan word je beloond met een schitterend uitzicht over de stad. Ook het culturele leven in Groningen staat hoog aangeschreven. Je kunt er bekende popevenementen bezoeken zoals Noorderslag en Eurosonic. De stadschouwburg heeft regelmatig toonaangevende voorstellingen. Dit imposante neorenaissancerijksmonument is op zichzelf al een bezoekje waard.

Van plan Groningen te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Groningen Stad