Berlijn

Berlijn

Ontdek Berlijn

Berlijn is een van de groenste en uitgestrekte steden ter wereld. Met een gemiddelde temperatuur van ca. 22 graden in de zomer en 3 graden in de winter kent deze stad over het algemeen warme zomers en redelijk koude winters. De beste tijd om Berlijn te bezoeken is de lente, wanneer het nog niet te warm is.

Wandelen langs het cultureel werelderfgoed

Leer Berlijn op zijn best kennen, door er in alle rust doorheen te wandelen. Berlijn biedt talloze culturele bezienswaardigheden. Zo vind je in Berlijn wel 180 muesea en ca. 440 galerieën, waar zowel kunstwerken van weleer, maar ook van nu te bewonderen zijn. Op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed staat onder andere het Museumeiland en het Pergamonmuseum, waar waardevolle antieke schatten, zoals het Pergamonaltaar te vinden zijn. Via allerlei gedenkplaatsen in deze stad, zoals de Berlijnse Muur en het Holocaust monument, vind je talloze verwijzingen naar de bewogen geschiedenis die deze stad gekend heeft.

Wandelen in combinatie met winkelen en uitgaan

Berlijn biedt talloze winkelfaciliteiten, geschikt voor elke trend en elk budget. Bezoek de Kurfürstendamm of bezoek het grootste warenhuis van Europa, het Kaufhaus des Westens (KaDeWe). Een andere aanrader is de kleurrijke wijk Kruezberger Kiez, waar je talloze winkeltjes, pubs en cafés vindt. In Berlijn vind je ook meerdere rommelmarkten, zoals bijvoorbeeld zondags op het Mauerperk of de Boxhagener Platz, Op culinair gebied is een bezoek aan de Oranjenburgers Straße aan te bevelen. Hier bevinden zich talloze restaurantjes en een uitgebreide flaneerstrook. Zien en gezien worden? Ga dan naar de Torstraße. De place to be voor het jonge uitgaanspubliek.

Wandelen door de landelijke omgeving

Door de tientallen voorsteden, die een zeer landelijk karakter hebben en de ligging aan de rivier De Spree, die voor een waterrijke omgeving zorgt, biedt Berlijn meer dan voldoende voor degene die even de rust wil opzoeken. Daarnaast is een wandeling door de wijk Pankow een aanrader woor diegenen die de drukte even willen ontvluchten.

Van plan een wandeltocht door de Berlijn te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Berlijn