Utrecht

Utrecht

Ontdek Utrecht

Als meest centrale stad van Nederland is Utrecht een verzameling van allerlei soorten inwoners. Een bruisende stad met een gezellig studentenleven, veel cultuur, congressen en bijzondere shopgelegenheden.

Dom en tuinen

Eigenlijk komt heel Nederland samen in Utrecht. Er valt dan ook een hoop te zien en te beleven. De bekendste bezienswaardigheid is de Domtoren, het symbool van Utrecht. Deze 600 jaar oude toren is 112 meter hoog en geeft een schitterend uitzicht over de stad. Maak een stadswandeling om andere historische hoogtepunten te ontdekken. Vooral de Grachten- en Wervenroute is een aanrader. Je komt dan alles te weten over de werven die dienden om goederen uit de kelders in boten te laden. Onderweg ervaar je ook de serene rust van stadstuinen en parken.

Winkels en terrassen

Door de aanzuigende kracht van Utrecht op de omgeving, zijn er ontelbare winkels. Van exclusieve boetiekjes tot grote ketens. Je kunt er langs de grachten winkelen of overdekt in Hoog Catharijne. In dit beroemde, net vernieuwde winkelcentrum met wel 150 winkels, kun je eindeloos shoppen. Daarna kun je gezellig uitpuffen op een van de vele terrasjes van Utrecht. Aan de grachten of op de pleinen is het vooral in de zomer gezellig druk. Ga eens langs op de Oudegracht of Neude.

Van plan Utrecht te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Utrecht