Overnacht in een Van der Valk hotel in Drenthe

In de regio Drenthe kunt u heerlijk tot rust komen in de kleurrijke natuur en genieten van de leuke steden en kleine dorpjes. Drenthe heeft veel unieke bezienswaardigheden, leuke activiteiten en een leuke binnenstad om te winkelen en de geschiedenis van deze mooie regio te leren kennen.

Neem een kijkje in de cultuur van de regio. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Meppel. Hier kunt u naar het drukkerijmuseum of naar de Kiersche Wijdepad waar u heerlijk de natuur in kan. Ook is er op 7 kilometer afstand van het centrum het Museumboederij De Karstenhoeve. Hier leert u de geschiedenis van boerderijen en ook hoe het is om te leven op een boerderij. Iets verder ligt Coevorden, een hele mooie culturele plaats. Tijdens de periodes van welvaart werden hier prachtige kerken én het enige kasteel van Drenthe gebouwd. Nog steeds kunt u deze bezoeken.

Wilt u een heerlijke dag weg op de fiets? Dan kunt u in deze regio goed terecht! Drenthe beschikt over prachtige fietsroutes met leuke en oude dorpjes zoals Orvelte. Als u van geschiedenis houdt, kunt u met de fiets langs de hunebedden. Overal staan bordjes met informatie over elk hunebed zodat u van alles hierover kunt leren!

Bent u liefhebber van de racesport? Dan kunt u een dag naar het TT circuit Assen. Hier zijn bijna elk weekend evenementen voor alle soorten auto’s en motoren. Ook wordt er op het circuit zelf gereden. Zo kunt u zelf rijden op het circuit onder voorwaarden. Kortom, er is altijd iets te beleven op het circuit!

Voor iedereen die de geschiedenis interessant vindt, is een bezoek aan het Drents Museum een aanrader. Hier kunt u alles leren over de geschiedenis van de regio Drenthe. Ook is er heel veel te leren over de oude kunst. Het museum bevindt zich in het centrum van Assen.

Deelnemende hotels

Toon filters