Stedentrips

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Ontdek Sittard-Geleen

Sittard-Geleen ligt in het smalste deel van Limburg, pal tussen België en Duitsland. Je moet dan ook niet raar opkijken als u in het Duits of Vlaams wordt aangesproken. Sittard-Geleen is ook een van de oudste steden van Nederland en dat merk je aan de historische sfeer. Monumenten en middeleeuwse hoogtepunten bepalen het straatbeeld. Ontdek het gezellige centrum met z’n cafeetjes en culinaire restaurants.

Eerste basiliek en Fort Sanderbout

Maak een stadswandeling door het historische centrum van Sittard-Geleen. Je bezoekt dan bezienswaardigheden zoals de Basiliek Onze Lieve Vrouwe van het Heilige Hart, de eerste kerk in Nederland die tot basiliek werd benoemd. In de Sint-Petruskerk kun je de 80 meter hoge kerktoren beklimmen voor een schitterend uitzicht over de stad. In het Fort Sanderbout, voormalig bastion in de vestingwerken van Sittard-Geleen, kun je een expositie bezichtigen over de geschiedenis van de stad en de verdediging ervan.

Limburgse gastvrijheid

Voor gezelligheid en typisch Limburgse gastvrijheid ga je naar de Oude Markt. Dit is het uitgaansgebied van Sittard-Geleen, gelegen tussen historische panden en monumenten. In aangrenzende restaurants geniet je van pure streekgerechten en lokale lekkernijen. Op de terrasjes heerst een gemoedelijke sfeer. Limburg op z’n best.

Van plan Sittard-Geleen te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Sittard-Geleen