Home

Route M van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in de omgeving mogelijk, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst
Deze fietsvakantie begint in Groningen-Hoogkerk. Vanuit het hotel kunt u direct al een mooie fietsroute in een prachtig gebied maken. Of u brengt meteen al een bezoek aan Groningen, de hoofdstad van de provincie Groningen waar u onder andere de Martinitoren of ook wel ‘d’Olle Grieze’ genoemd kunt beklimmen. Tevens is het de moeite waard om een wandeling te maken op de Grote Markt en over de Vismarkt met een aantal fraaie panden en de Korenbeurs.

dag 2 dagje Veendam (65 km) of Groningen korte tour
Vandaag diverse opties. Een van de routes is een route naar Veendam, een gezellig dorp in de provincie Groningen, het is een groene plaats en wordt dan ook wel Parkstad genoemd. De plaats ligt in de Groninger Veenkoloniën is ontstaan bij veenopgravingen. Wilt u het verhaal van de Groninger veenkoloniën, veen en vervening weten, dan is een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum een must.

Midden in Veendam vindt u een prachtig uitgestrekte recreatiegebied Borgerswold van 450 ha. De typische witgeschilderde ophaalbruggetjes zorgen voor een bijzondere sfeer in dit parkachtige landschap. Een mooie plek om even een pauze in te lassen.

Bovendien kunt u Groningen stad en omgeving verkennen of een route volgen waarbij de de cultuurhistorie in de Groningse polder ervaart. Het oude Reitdiepgebied, het oudste cultuurlandschap van West-Europa en de ruige Onlanden, de laagveengebieden in het dal tussen de hogere Drentse zandgronden en Groningse kleigronden: de Onlanden. Ook hier vindt u mooie vergezichten over graslanden, maar ook bosjes en houtwallen. Keuze genoeg om vandaag ook weer te genieten van mooie fietstochten.

dag 3 fietsroute Groningen Hoogkerk – Groningen-Westerbroek (55 km)
Op naar een ander Van der Valk hotel, namelijk Groningen-Westerbroek. Niet ver gelegen van het hotel in Eelderwolde, maar wij hebben voor u een mooie route uitgezet waarbij u via Assen fietst.
Een route met schitterende vergezichten door het karakteristiek landschap met authentieke dorpen en een afwisselend landschap en rijk verleden, op naar Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe.
En wie Assen zegt, denkt vaak ook aan Het Drents Museum, al méér dan 150 jaar een begrip in Drenthe. Een toonaangevend museum met spraakmakende en succesvolle tentoonstellingen organiseert over archeologie, figuratieve kunst en de Art Nouveau/Art Deco.

dag 4 dagje Veendam (45 km) of dagje Delfzijl (65 km)
Vandaag diverse opties. Als u nog niet op dag 2 in Veendam bent geweest is het vandaag ook mogelijk. De andere route gaat naar Delfzijl en Appingedam. In de stad Delfzijl is genoeg te beleven en te zien. Zo ligt er op het water van de zee een zeer bijzonder hotel, namelijk het unieke Eemshotel, dit is het eerste hotel dat gebouwd is op palen in het water in Nederland. Tevens is de bekende Waterpoort, de historische waterpoort gebouwd in 1833 is nog steeds in gebruik bij hoogwater. Als u opzoek bent naar een plek waar altijd wel iets te beleven valt dan is het wel de haven van Delfzijl, één van de vijf grootste havens van Nederland. De haven bruist nog vol met leven en een bezoek aan de gezellige haven boulevard een aanrader.Niet ver van Delfzijl ligt Appingedam, het stadje dat ook tijdens deze fietsroute aangedaan zal worden. Appingedam staat bekend om zijn hangende keukens boven het Damsterdiep. Het hele stadje ademt met zijn oude panden en mooie gevels een middeleeuwse sfeer uit. Het vele water en de haven brengen sfeer in de stad. De imposante Nicolaikerk en het Raadhuis, in 1630 gebouwd in renaissancestijl, de monumentale Solwerderstraat en natuurlijk het Damsterdiep met de mooie bruggetjes en zoals reeds aangegeven de hangende keukens zijn de belangrijkste trekkers van Appingedam.

dag 5 terugreis vanuit Groningen-Westerbroek
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen een extra dag/nacht, ook gedurende de route.
U kunt kiezen voor een korte route terug naar Groningen-Hoogkerk als u daar uw auto heeft staan en direct huiswaarts wilt gaan. Heeft u meer tijd en wilt u nog een mooie fietstocht maken dan kunt u de route via ondere andere Harkstede, Lage land, Thesinge, St Annen, Middelstum, Noordwolde en Zuidwolde naar Eelderwolde maken. Plaatsnamen waar u wellicht nog nooit eerder van heeft gehoord.

Keer terug naar menu Route M