Home

Route B van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Nijmegen, Arnhem als Apeldoorn mogelijk en de 3 steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst in Nijmegen
Deze fietsvakantie begint in Nijmegen-Lent, het Van der Valk hotel aan de rand van Nijmegen. Een ideale uitvalbasis voor een fietstocht in de omgeving. Of wellicht kiest u ervoor om alvast de oudste stand van Nederland te verkennen. Vanuit het hotel fietst u aan de ene kant zo de historische binnenstad in en aan de andere kant strekken de ruige landschappen zich voor u uit

dag 2 fietsroute Nijmegen - Arnhem (ca. 50 km)
Indien gewenst kunt u vandaag eerst nog Nijmegen bekijken of u start na een heerlijk ontbijt met de fietstocht naar het volgende Van der Valk hotel, namelijk hotel Arnhem, gelegen aan de rand van het sportcentrum Papendal. Al fietsend langs de rivieren en over de dijken heeft u een prachtig uitzicht over de uiterwaarden met de gezellige dorpen en idyllische dijkhuisjes. Fietsen en genieten gaan hier prima samen!

dag 3 dagje Arnhem (diverse opties)
Arnhem, bekend van de Slag om Arnhem, maar ook een stad met een prachtige dierentuin, het schitterende stadspark Sonsbeek, het Openluchtmuseum en gelegen aan de rand van de  Hoge Veluwe en Veluwezoom.

Aan u de keuze
vandaag: een dagje in en rondom de stad doorbrengen, een stuk van de Liberation Route fietsen of een mooie route over de Posbank fietsen in het Nationaal Park Veluwezoom waar u kunt genieten van uitgestrekte bossen en heidevelden, van rust en van stilte.
Een combinatie kan ook want de meeste routes zijn ook eenvoudig in te korten.

dag 4 fietsroute Arnhem - Apeldoorn (ca. 45 km)
De fietsroute van vandaag gaat van Arnhem naar Apeldoorn. Via Oosterbeek, Hoenderloo op naar Apeldoorn. Er zijn diverse opties: via het Nationaal Park De Hoge Veluwe (entreegeld exclusief) of via vliegveld Deelen. Wanneer u besluit het Park op de fiets te verkennen, dan komt u al fietsend langs alle landschapstypes van het Park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Bovendien kunt u dan een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum met de een van Europa's grootste beeldentuinen.

dag 5 dagje Veluwe, Zutphen of Deventer
Vandaag diverse opties. E
en van de routes is een route rondom Kootwijk waar u de rust en ruimte van de Veluwe kunt ervaren. Een route via de prachtige Schaapskooi van Hoog-Buurlo in het Ugchelse Bos door het Harskampse zand met de heidevelden en stuifzandgebieden op naar het Jachtslot St. Hubertus. 

Bovendien kunt u ook kiezen voor een route naar Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, een stad met  een rijke geschiedenis, waarvan u vele sporen in het centrum kunt vinden; kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn er nog steeds te bewonderen.
Of u fietst naar Hanzestad Deventer, ook een levendige stad met monumentale sfeer, waar het bovendien goed verblijven is!

dag 6 fietsroute Apeldoorn - Nijmegen (ca. 50 km)
Vandaag de laatste etappe van deze fietsvakantie, van Apeldoorn terug naar Nijmegen. Vanzelfsprekend een andere route dan voorgaande dagen, met wederom veel natuurschoen.
Tevens de mogelijkheid om nog een stop in Arnhem te maken alvorens u weer terugfiets naar uw startlocatie Nijmegen-Lent.

dag 7 terugreis vanuit Nijmegen
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen een extra dag/nacht, ook gedurende de route.