Home

Route E van dag tot dag

Tip:
Er zijn meerdere routes in zowel Breda, ’s Hertogenbosch als Tilburg mogelijk en de 3 steden zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving? U kunt bij boeking zelf aangeven waar en wanneer u graag een extra nacht wilt verblijven. 

dag 1 aankomst in Breda
Deze fietsvakantie begint in het Van der Valk Princeville-Breda. U kunt vandaag alvast de omgeving verkennen en eventueel al de binnenstad van Breda bezoeken, afhankelijk van uw aankomsttijd. U ontvangt van ons in ieder geval na boeking een aantal suggesties.

dag 2 fietsroute Breda – ‘s Hertogenbosch  (50 km)        
Vandaag gaat de fietsroute van Breda naar ’s Hertogenbosch. Ontdek tijdens de fietsroute de dorpen met een gezellige sfeer vol gastvrijheid en gemoedelijkheid. Volop mogelijkheden om een gezellig terrasje aan te doen. Het is een route met afwisseling tussen stadjes en dorpen waarbij u fiets langs oude boerderijen, weilanden, akkers en door de bossen.

dag 3 dagje Loonse en Drunense duinen             
Na een heerlijk ontbijt weer de pedalen op voor een prachtige dag door de Loonse en Drunense duinen of u kiest ervoor om een dagje in en rondom de stad ’s Hertogenbosch door te brengen.

Nationale Park Loonse en Drunense Duinen, een bijzonder park met in het midden van het gebied ligt een van de grootste actieve stuifzandvlaktes van Europa. Het landschap is zeer afwisselend. De arme, droge stuifzanden staan in schril contrast met de voedselrijke, weelderig begroeide, zompige moerassen en weilanden.

Kiest u voor een dagje ’s-Hertogenbosch dan valt daar ook ontzettend veel te doen en beleven. Door haar veelzijdigheid stelt de stad niemand teleur. Bezoek de musea, maak een mooie stadswandeling eventueel in combinatie met een rondvaart en natuurlijk ook heerlijk om een hapje en dranke te nuttigen bij een van de knusse cafe's in de binnenstad

Een combinatie van beide opties kan ook want beide routes zijn ook redelijk eenvoudig in te korten.

dag 4
fietsroute ‘s Hertogenbosch - Tilburg (40 km)       
Vandaag fietst u van ‘s Hertogenbosch via Vught naar Tilburg. Ook hier komt u bij de Loonse en Drunense Duinen NP en vervolgt dat de route verder via Oisterwijk naar Tilburg. Een stukje van de Vincent van Gogh route, want de route gaat o.a. langs de plek waar vroeger zijn school stond. De geschiedenis en de toekomst ontmoeten elkaar hier want nu leren kinderen tekenen en schilderen in Vincent's Art Room.

dag 5 dagje omgeving Tilburg
De omgeving rondom het hotel leent zich er uitstekend voor om er met de fiets op uit te gaan en een mooie tocht te maken door het Brabantse land. Uitgestrekte landbouwgebieden worden omgrenst door prachtige heide- en boscomplexen. Aan u de keuze vandaag: een dagje Tilburg, een van de meest veelzijdige steden van Nederland of een dagje de natuur in.

Kiest u voor Tilburg, geniet dan van de mooie en bijzondere gebieden met een eigen charme en karakteristieke eigenschappen. Indien u voor de mooie uitgezette fietsroute door de Oisterwijkse bossen kiest, maakt u een mooie rondtocht langs beken en boerderijen, vennen en vergezichten over de hei, met onderweg verrassende en prachtige plekken om te pauzeren.

dag 6 fietsroute Tilburg - Breda (30 km)                                  
Alweer de laatste etappe van deze fietsvakantie, van Tilburg terug naar Breda.Van de ene Bourgondische stad in Brabant naar de andere. Langs en over de Brabantse beken, door de bossen en langs idyllische dorpjes als Chaam, Alphen en Hilvarenbeek. Een niet al te lange route waarbij u dus ook volop de tijd heeft onderweg te pauzeren of een van beide steden nog te bezoeken.

dag 7 terugreis vanuit Breda
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen een extra dag/nacht, ook gedurende de route.

Keer terug