Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Nieuw Restaurant en zalen bij Drongen-Gent

Centraal in België, op zo’n vijf kilometer van Gent, ligt Hotel Drongen-Gent. Onlangs werd hier een grote vernieuwing afgerond waardoor dit kleinschalige Van der Valk Hotel weer helemaal up-to-date is.

Hotel Drongen-Gent is een van de kleinere Van der Valk Hotels. Het heeft een groot restaurant met terras, acht zalen en slechts elf kamers. Nu een grote vernieuwing is afgerond, stap je hier een heel ander hotel binnen. Mike Rademaker voert samen met zijn zus Kelly de directie over Hotel Drongen-Gent. Hij vertelt: “Vorig jaar zijn we begonnen om alles een voor een aan te pakken. Van verlichting en meubels, behang en schilderwerk tot verwarming en airco; van onder tot boven is er vernieuwd. De receptie, de vergaderzalen en het restaurant hebben nu een modern en warm interieur. Gasten zijn erg verrast als ze hier binnenkomen. Er is ook zoveel te zien. In de lobby en in de toiletruimte is voor behang gekozen met opengeslagen boeken. Mensen staan daar echt stil om het goed te bekijken. Ook lopen in de hotelgang gouden mieren over de muur. Zo zijn er allerlei opvallende details in de inrichting gebruikt.”

‘Restaurant Blooms is echt het centrum van het hotel. Nu het helemaal is vernieuwd, is het hier nog fijner zitten.’

Terug naar de basis
Met name de verbouwing van het restaurant zal indruk maken op de gasten. Met maar liefst 250 zitplaatsen en een groot terras, kunnen veel mensen hier genieten. Mike: “Restaurant Blooms is echt het centrum van het hotel. Nu het helemaal is vernieuwd, is het hier nog fijner zitten. Wat gasten niet snel zien, maar wat ik zelf heel fijn vind, is dat de keuken ook is verbouwd. Al kunnen ze door het nieuwe luik wel een blik naar binnen werpen en onze koks aan het werk zien.” Zodra het mooi weer wordt, stroomt het terras van het restaurant vol. In de zomer worden hier ook barbecues gehouden. “Ons terras is een topplek, dat maar liefst even groot is als het restaurant. We hebben er vuurkorven en warmtelampen geplaatst. Ook zijn er planten en bomen aangeplant en er staan bakken met kruiden. Die ruiken heerlijk en onze koks gebruiken ze in de keuken. In de gerechten wordt zoveel mogelijk gekookt met dagverse producten uit deze streek. Terug naar de basis met gezonde, pure ingrediënten, vinden we heel belangrijk. Zo staan bij het ontbijtbuffet potten met noten en zaden en onze broodleverancier levert het echte oergranenbrood, gebakken op de ouderwetse manier en met alleen maar natuurlijke ingredienten.”

Geliefd bij zakelijke gasten
De natuur is als thema goed doorgevoerd in verschillende aspecten van het hotel. Voor het servies werd gekozen voor aardse kleuren en voor de kleding van de medewerkers voor materialen als leer en jeans. Ook de vergaderzalen hebben een link met de natuur. De ruimtes hebben namen als Bijenzaal en Vlinderzaal. Mike: “Onze vernieuwde boardrooms beschikken nu ook over de gewenste audiovisuele middelen. De moderne vergaderzalen en ons restaurant zijn vooral geliefd bij zakelijke gasten. Door de uitstekende bereikbaarheid en centrale ligging in het land spreken ze hier graag af voor hun meetings en het is bovendien ideaal dat je voor de deur kunt parkeren.” Alle vernieuwingen in het hotel waren best omvangrijk, maar Mike kijkt tevreden terug. Zeker doordat het alle inspanningen meer dan waard was. “Mijn zus en ik hebben samen alles bedacht. Ik zeg eerlijk dat haar visie op de inrichting vaak beter was dan die van mij”, zegt Mike lachend. “We zijn heel erg blij met het resultaat. Op de planning staat nu nog de aanpak van de kamers. Ook de buitengevel willen we opfrissen, zodat gasten al voor binnenkomst kunnen zien dat het hier vernieuwd is.”