Texel here we come!

 Vanaf dit voorjaar heeft Van der Valk een hotel op Texel. Met de overname van een hotel op dit Waddeneiland komt een grote wens uit.

2021 start speciaal, want door de uitbreiding met een hotel op Texel is nu ook een verblijf mogelijk in een Van der Valk Hotel op Nederlands grootste Waddeneiland. Derk Langebeek en zijn vriendin Lisa maakten de overstap van Hotel Groningen-Hoogkerk naar Hotel Texel-De Koog. “Het is het eerste hotel van onze familie op een Waddeneiland”, vertelt Derk. “Een nieuw hotel bouwen was niet mogelijk vanwege de zogenoemde ‘beddenstop’, dus toen de kans kwam om Hotel De Pelikaan over te nemen, zijn we ervoor gegaan. Mijn oma is geboren en getogen op Texel en wij gingen er met het gezin al van jongs af aan op vakantie. Vaak hadden we het erover hoe mooi het zou zijn om er een hotel te openen. Heel bijzonder dat het nu zover is en ik het samen met Lisa mag leiden.”

Hotel Texel-De Koog heeft 61 kamers, een restaurant, een bar en meerdere zalen. Derk: “Omdat we een bestaand hotel overnemen, gaan we direct aan de slag om het helemaal eigen te maken en de viersterrenkwaliteit van een Van der Valk Hotel te realiseren. Het hotel blijft intussen open, dus we gaan het gefaseerd aanpakken.

Texel is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Zodra je met de boot het vasteland achter je laat, ben je er echt even uit. Ik vind het een unieke toevoeging binnen onze hotelketen. Helaas kan mijn oma dit niet meer meemaken, maar ik weet zeker dat ze trots zou zijn. Ik kijk ernaar uit om iedereen op Texel te ontvangen!”