Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Nazareth-Gent blijft vernieuwen

Junior Dias en Maartje Dias-Heinrichs, 4e generatie Van der Valk, staan al bijna vijf jaar aan het roer van Hotel Nazareth-Gent. Je zou niet verwachten dat dit hotel alweer 35 jaar bestaat, want de directie blijft hier vernieuwen.

'Gasten komen hier graag na een wandeling een gebakje eten.'

De serre van Hotel Nazareth-Gent is in ieder seizoen erg populair bij gasten. Maartje: “Gasten komen erg graag na een wandeling in de Hospicebossen hier een gebakje in de serre eten. Vanuit het bos kun je via een smal poortje het hotel bereiken. Dat maakt het voor wandelaars erg aantrekkelijk om hier even te pauzeren. Fietsers weten ons trouwens ook te vinden. Achter in de Leiestreek zijn erg mooie fietsroutes. Gasten vinden het denk ik erg fijn om het buiten gevoel ook binnen te ervaren. De serre vangt zelfs op regenachtige dagen veel licht.”

Restaurant
Ook het restaurant is gewild. De verschillende zithoeken zorgen voor een fijne sfeer. Maartje: “Het restaurant heeft veel zitplekken en is kindvriendelijk. We hebben een speelhoekje en ieder weekend en tijdens feestdagen is er kinderanimatie. Zo wordt er bijvoorbeeld geknutseld en geschminkt. Aan creativiteit ontbreekt het in ieder geval zeker niet. Nog niet zo heel lang geleden zijn de eetstoelen vernieuwd. Ik heb warme kleuren en stoffen gebruikt, dit maakt het een mooi geheel. Naast de reguliere menukaart hebben we op zondag de populaire brunch. Het brunchbuffet met een gedeelte Live Cooking biedt voor een ieder wat wils. Het publiek is altijd heel divers; van jonge stelletjes tot grote families, iedereen is welkom!”

Feest
Achter het restaurant bevindt zich de ruime feestzaal met een grote capaciteit. De grote raampartij zorgt voor veel licht. Bovendien is iedere gewenste opstelling mogelijk. Volgens Maartje is het team van Hotel Nazareth-Gent erg sterk in het organiseren van op maat gemaakte feesten en partijen. “Niet alleen in de feestzaal organiseren we tal van familiare gelegenheden. Ook het brunchgedeelte wordt vaak ingezet bij feesten, dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het gezelschap. Naast hotelgasten weten mensen uit de omgeving ons goed te vinden. Zo organiseren we bijvoorbeeld babyborrels, bruiloften en jubileumfeesten. Alles is mogelijk.”

'Het publiek is altijd heel divers; van jonge stelletjes tot grote families, iedereen is welkom!'

Make-overs
Het hotel ligt langs de E17 wat voor veel zakelijke gasten een groot voordeel is. Afgelopen zomer is er een nieuwe boardroom gerealiseerd en voorzien van luxe vergaderfaciliteiten. Binnenkort worden de overige zalen gerenoveerd en up-to-date gemaakt door volledig nieuwe verlichting. Ook de lounge krijgt een make-over. Op de vraag wat er in de afgelopen vijf jaar de grootse make-over is geweest, antwoordt Maartje: “De modernisering van het interieur. Dat was echt aan vervanging toe. Daarnaast hebben we de parking ook helemaal nieuw aangelegd. Dat maakt de bereikbaarheid een stuk beter.” Ook het plan voor de nieuwe suites is al in kannen en kruiken. Met onder meer een grote inloopdouche en sauna wil je daar straks maar al te graag vertoeven.

Activiteiten

Op zo’n twintig autominuten van het hotel ligt de stad Gent, e?e?n van de leukste steden om te bezoeken in Belgie?. De cultuurhistorische gebouwen, musea en het levende uitgaansleven zijn erg populair onder bezoekers. “Wij merken dat Gent erg populair is onder Nederlanders, het is relatief dichtbij en je waant je in een totaal andere omgeving. Wat ook leuk is om hier te doen, is de Vespatour. Op een hippe Vespa rijd je door Gent of de Leiestreek. Als je ’s avonds terugkomt in het hotel, heb je altijd de mogelijkheid om in onze gezellige bar een drankje te drinken. Want zelfs onze nachtportier kan biertjes tappen!”, vertelt Maartje lachend.