Home

Route J van dag tot dag

TIP:
Er zijn meerdere routes in zowel Utrecht als Amersfoort mogelijk en beide steden en omgeving zijn zeker het bezoeken waard, dus als u meer tijd heeft, waarom dan niet een of meerdere nachten verlengen en meerdere routes fietsen in deze prachtige omgeving?

dag 1 aankomst in Utrecht
Deze fietsvakantie begint in Van der Valk hotel De Bilt – Utrecht, gelegen aan de rand van De Utrechtse Heuvelrug. Een ideale uitvalbasis voor een fietstocht in de omgeving. Vanuit het hotel fietst u zo de prachtige bossen in met de vele buitenhuizen. Of wellicht kiest u ervoor om alvast de eerste dag de stad Utrecht te verkennen.

dag 2 fietsroute Utrecht - Amersfoort (ca. 50 km)
Indien gewenst kunt u vandaag eerst nog de omgeving bekijken of u start na een heerlijk ontbijt met de fietstocht naar het volgende Van der Valk hotel, namelijk hotel Leusden-Amersfoort eveneens gelegen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar de flora en fauna heel divers is.

De route van vandaag gaat via het pittoreske Woudenberg. Ook staat er een bezoekje aan de Pyramide van Austerlitz op het programma, één van de hot spots van de Utrechtse Heuvelrug met een prachtig uitzicht vanaf de top. De route gaat verder door Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse vallei. Ook fietst u een stuk langs de voormalige Grebbelinie. Al fietsend door deze natuurgebieden heeft u regelmatig prachtig uitzichten en komt u langs sfeervolle plaatsen, kortom fietsen en genieten!

dag 3 dagje Amersfoort (diverse opties)
Aan u de keuze vandaag: een dagje in en rondom de stad doorbrengen of een mooie korte of iets langere route te fietsen. Een combinatie kan ook want de meeste routes zijn ook eenvoudig in te korten. Verken bijvoorbeeld nog een stuk van de Gelderse Vallei op de fiets en fiets langs de oever van het Valleikanaal, de historische Grebbellinie.

Of maak gebruik van de Eemlijn fietsboot en verken op een bijzondere manier de omgeving van Amersfoort en Leusden op de fiets. De Eemlijn is een uitstekende verbinding voor fietsers tussen Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk en Spakenburg of Huizen. Met de Eemlijn fietsboot kunt u een eindje varen goed combineren met fietsen in de omgeving van de afstapplaats. Ideaal voor een uitstapje naar bijvoorbeeld het pittoreske Spakenburg. Door de combinatie van fietsen en fietsboot kun je een grotere tocht maken dan anders, zonder extra inspanning.

dag 4 fietsroute Amersfoort – Utrecht (ca. 50 km)
Vandaag de laatste etappe van deze fietsvakantie, de fietsroute van Amersfoort-Leusden terug naar Utrecht-De Bilt. Vanzelfsprekend een andere route dan de fietstocht naar Amersfoort-Leusden. Dit keer een route via Soest met zijn unieke natuurschoon, de bossen, heide en duinen. De fietsroute van vandaag verbindt een aantal bezienswaardigheden en gaat ook via de Soesterduinen, bestaande uit grote zandverstuivingen, heide en bosgebied.

Beleef koninklijke momenten in Paleis Soestdijk of ga terug naar de roots van het oude Soest. Een bezoek aan Park Vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Militair Museum is ook aan te raden. Tevens de mogelijkheid om nog verder te fietsen naar het centrum van Domstad Utrecht alvorens u weer terugfiets naar uw startlocatie Utrecht-De Bilt

dag 5  terugreis vanuit Utrecht of fietsroute Utrecht
Na het ontbijt eindigt uw arrangement tenzij u heeft gekozen voor een verlengingsnacht. U kunt natuurlijke altijd kiezen om vandaag nog een mooie route te fietsen, hiervoor ontvangt u een aantal suggesties. Of u boekt nog een extra dag/nacht, hetgeen ook bij alle hotels gedurende de route tot de mogelijkheden behoort.