Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Grote plannen voor Hotel Antwerpen

Eind vorig jaar nam Van der Valk het Scandic hotel aan de E19 bij Antwerpen over en inmiddels worden er al grote verbouwingen gedaan. Directeur Willem Polman, vierde generatie Van der Valk: “We zetten hiermee al een grote stap om het hotel voor een flink deel te vernieuwen. Ik kijk er echt naar uit en denk dat het prachtig zal worden.”


In juni is er begonnen met de hele begane grond te vernieuwen en dat wordt niet halfslachtig aangepakt. Het restaurant gaat de zomermaanden dicht en wordt flink uitgebreid doordat de zaal ernaast erbij betrokken wordt, van 110 naar 180 zitplaatsen.

Ook de naastgelegen bar wordt vernieuwd en meer bij het restaurant betrokken. Tot slot zullen de receptie en de ontvangsthal een grondige facelift krijgen en wordt het terras uitgebreid en aangekleed met luifels.

"Het wordt echt mooi. Heel gezellig en eigentijds."

Willem: “Het wordt echt mooi. Heel gezellig en eigentijds. Als leidraad in het hele hotel hebben we gekozen voor ambachten, iets wat natuurlijk ook goed past bij een historische stad als Antwerpen. Die ambachten zul je terug zien in bijvoorbeeld de zaalnamen, zoals de Bierbrouwer en de Herbergier, maar ook in de manier waarop wij werken."


"Zo wordt de keuken van Bistro Stiel eerlijk en zonder poespas met zelfbereide producten. Eigen sauzen, zelf brood bakken en bijvoorbeeld een tartaartje aan tafel bereiden. In Bar Stiel krijg je dan weer koffie die door een van onze barrista’s met het pistonapparaat is gemaakt.” Ook in het nieuwe interieur zal het échte te voelen zijn: veel natuurlijke materialen zoals hout en steen, voeren de boventoon.

Willem: “In de periode dat het restaurant dicht is, kunnen onze  gasten in de zalen op de achtste verdieping ontbijten. Daarna gaan we deze verdieping ook vernieuwen. Als dat is afgerond hebben we al een enorme verandering doorgemaakt en kunnen we onze gasten ook een echt Van der Valk product bieden. Het zwembad ziet er nog goed uit, daarna worden de kamers nog vernieuwd en dan staat er over een paar jaar eigenlijk een vrijwel nieuw hotel.”

En dat hotel staat ook op een typische Van der Valk locatie, vlakbij de snelweg, dicht bij de stad, met gratis en voldoende parkeergelegenheid. Een hotel dat niet enkel door zakelijke gasten gevonden zal worden, maar zeker ook door mensen die een leuke city-trip in Antwerpen willlen maken.

Vanaf 1 september zal de verbouwing van de begane grond af zijn. Tijd dus om dan eens de ambachten van Bistro Stiel te gaan onderzoeken!

Bent u ook zo enthousiast geraakt over dit hotel? Tijd voor een stedentrip naar Antwerpen!