APELDOORN - DE CANTHAREL

In juni 2018 startte Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel onder de naam Valk Vers in Apeldoorn met het thuisbezorgen van verse, gekoelde maaltijden. Een bijzonder initiatief van ondernemer Bob Zeeuw van der Laan dat ontstond in de groentetuin van het hotel.

Midden op de Veluwe, langs de A1, ligt Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel. In 1972 startten Martin en Angela Zeeuw van der Laan hier en sinds 2008 staat hun zoon Bob Zeeuw van der Laan aan het roer. De Cantharel groeide uit tot een vestiging met 157 kamers, restaurants, vergaderzalen en een congrescentrum. Het hotel ontwikkelde zich tot een Veluwse Hotelhoeve, waar luxe en de natuur met elkaar verweven zijn. Gasten hebben er de mogelijkheid hun paard mee te nemen of ter plekke te genieten van een koetsrit of huifkartocht. Ook zijn er vanuit het hotel talloze fiets-, wandel- en paardrijdroutes te volgen. De verbinding met de natuur past bij de visie van Bob, die gasten wil verwennen en wil laten genieten in een omgeving die binnen met buiten verbindt. Ontspannen en gastvrij. Zo kunnen gasten dineren in een outdoortent midden in het veld, of genieten in Huisje James, het nabijgelegen restaurant op een sprookjesachtige locatie aan de rand van het bos.

Van groentetuin tot Valk Vers
In het hotel wordt gewerkt met groenten uit de eigen Valk Vers groentetuin die sinds 2013 pal achter het hotel ligt. “Het was een lang gekoesterde wens om zelf onze groenten te verbouwen en gasten zo in contact te brengen met het beste dat onze grond te bieden heeft. Ook werken we met streekproducten van lokale leveranciers”, vertelt Bob. Maar de visie van deze ondernemer gaat verder dan alleen een groentetuin. “We willen actief een steentje bijdragen aan de gezonde levensstijl van mensen. Omdat ik geloof dat het anders kan en anders moet. In 2017 zijn we gestart met een traiteur, waar onder de naam Valk Vers dagelijks verse maaltijden worden bereid en verkocht, ook hier met producten uit de eigen tuin. Het afgelopen jaar hebben we dat uitgebouwd en twee labels ontwikkeld voor onze maaltijden: ‘Sterker’, gebaseerd op de maaltijden die sporters eten voordat ze een grote prestatie moeten leveren. Vol verse ingrediënten, om net wat meer energie te geven dan een gewone maaltijd. En ‘Lichter’, gebaseerd op de principes van William Cortvriendt. Met minder koolhydraten, meer groenten en passend in een gezonde levensstijl. Met beide willen we onze gasten een lekker en gezond alternatief aanbieden”. Het verkopen van verse maaltijden werd een succes; en sinds juni 2018 worden die maaltijden dus ook bezorgd aan huis. Bob vertelt: “De stap om onze verse maaltijden nu ook (gekoeld) te gaan bezorgen was niet eens zo groot. Het verwennen van onze gasten is het mooiste dat er is, daar zijn we in groot geworden. Onze Valk Vers-maaltijden moeten als het ware een cadeautje zijn. Een goede oplossing voor iedere dag, of je nu thuis of op je werk bent en of je nu wilt lunchen of dineren.