Welkom in het nieuwe restaurant

Afgelopen voorjaar opende het geheel vernieuwde restaurant van Hotel Beveren, gelegen in het hart van Vlaanderen. Het kreeg onder meer een warm interieur, opvallende bar, open keuken én een andere naam. In restaurant Nest staan gezelligheid en beleving centraal.

Sinds hotelmanager Tim van der Valk zes jaar geleden toetrad tot de directie van Hotel Beveren, is stilzitten niet aan de orde. In het hotel is behoorlijk verbouwd, waarbij de realisatie van de hotelbar OZZO Sushi & Lounge in 2013 en Boost Body & Mind wellness in 2015 de grootste projecten waren. Nu, twee jaar later, wordt daar nog een hoogtepunt aan toegevoegd: restaurant De Mangerie kreeg een complete metamorfose.
“Voortaan heten we iedereen welkom in restaurant Nest. Het is nog maar net open en de eerste gasten zijn enorm enthousiast”, vertelt Tim van der Valk. “We kozen ook meteen voor een nieuwe restaurantnaam die nog beter past. Het restaurant is het centrum van het hotel. Daar ontbijten gasten, gaan ze dineren, even zitten om te praten en borrelen aan de bar. De familie Van der Valk in het restaurant van het hotel, dat is ons nest. Natuurlijk is de naam ook een leuke verwijzing naar de vogels in onze achternaam en logo.”

“Hotel Beveren heeft door de opening van restaurant Nest nu nog meer een totaal concept te bieden.” 

Veel ruimtelijker
Bij binnenkomst in restaurant Nest kijk je je ogen uit. In het interieur is overal wel iets bijzonders te zien. Van de opvallende glazen verlichting boven de bar tot kunstwerken in de wandkasten. Hier is duidelijk goed over nagedacht. “Met name de grote want van kurk achter in het restaurantgedeelte vind ik speciaal. Die is handgemaakt door een kunstenaar in Portugal. Mijn ouders en ik hebben veel en goed gekeken naar de inrichting in andere hotels en restaurants en samen met een interieurdesigner hebben we onze wensen besproken. We willen moderniseren, maar de sfeer en gezelligheid moesten absoluut behouden blijven. Door onder andere warme kleuren en natuurlijk materialen als hout en kurk te gebruiken, is dat zeker gelukt”, licht Tim toe.
Het restaurant heeft verschillende zitgedeeltes die goed op elkaar aansluiten. Of je nu alleen iets wilt drinken of met een groot gezelschap wil dineren, aan de bar én in het restaurant kun je ontspannen en aangenaam zitten. Waar de keuken en bar voorheen afgesloten ruimtes waren, is er nu veel meer openheid gecreëerd. 

“Door muren open te breken, grote ramen te plaatsen en de juiste verlichting is het ruimtelijker geworden. Er is nu veel meer zichtbaar, maar wel op een mooie manier. Zo kun je in het gedeelte voor Live Cooking zelf de koks in de keuken aan het werk zien. De nieuwe bar in het midden is een echte eyecatcher met onder andere meer een grote glazen kast waar wel 400 flessen wijn op de juiste tempratuur worden bewaard. Onze drankenkaart is sterk uitgebreid en we serveren nu ook kwaliteitswijnen per glas.”

“Bij het concept foodsharing krijg je kleinere gerechten die je met meerdere personen kunt delen.”

Beleving
Niet alleen het interieur werd gemoderniseerd, op de menukaart zijn ook nieuwe concepten geïntroduceerd. “Uiteraard zijn de bekende klassieke gerechten niet verdwenen, maar we gaan mee met de trend van nu en dat is beleving. Bij het concept foodsharing krijg je kleinere gerechten die je met meerdere personen kunt delen. Bij het diner à la carte kun je bij elke gang kiezen voor een chefs favorite. Dat is een gerecht dat aan tafel wordt geserveerd of bereid, denk aan vlees geserveerd op een hot stone of in stoofpotjes.”

Totaalconcept
In de zomermaanden is het natuurlijk ook heerlijk zitten op het terras bij het restaurant, dat ook meteen is uitgebreid om nog meer gasten te laten genieten. De verbouwing van het restaurant was natuurlijk het grootst, maar daarvoor werden ook nog de entree en receptie vernieuwd. “Ook daar is het ruimtelijker en moderner geworden waardoor je direct bij het betreden van ons hotel de lijn ziet die we hebben ingezet. We blijven met de tijd meegaan. Het is bijzonder om het hotel waarin ik zelf ben opgegroeid te zien veranderen. Hotel Beveren heeft door de opening van restaurant Nest nu nog mee een totaalconcept te bieden.” Dat betekent niet dat de enthousiaste hotelmanager het nu rustiger krijgt. “Zeker niet!”, zegt Tim lachend. “De plannen om de hotelkamers aan te pakken en nieuwe kamers bij te bouwen, liggen al klaar. Daar starten we volgend jaar mee!”