Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Hotel Breukelen blijft vernieuwen

Het is één van de meest bekende Van der Valk hotels op één van de beste locaties van Nederland: Hotel Breukelen. Al weer 28 jaar open en toch blijven ze er flink investeren in hun bedrijf. Om te zorgen dat alles up-to-date blijft. Zo werden er dit jaar 140 nieuwe kamers en vier suites gerealiseerd.


Pieter Timmers voert samen met zijn vrouw Til en Daan Delpeut de directie over Hotel Breukelen en is zeer tevreden met het eindresultaat van de nieuwe kamers: “Met deze kamers blijven we echt vernieuwend bezig. Ze zijn weer helemaal up-to-date en komen tegemoet aan het wensenpakket van de moderne gast. Alle airco’s zijn individueel regelbaar en wat nieuw is voor deze kamers is dat elke kamer ook zijn eigen Nespresso-apparaat heeft.”

"Behalve de Comfort kamers zijn er ook twee suites nieuw. Een Champagne Suite en een Oriental Suite."

Til was verantwoordelijk voor het interieur van de kamers en ook dit is helemaal van nu. De kamers zijn licht en fris, met veel wit en aqua als accent en ook gezellig met gebruik van hout. Opvallend zijn de draadlampen boven de nachtkastjes en de grote staande lamp bij het zitje. 


Behalve de Comfort kamers zijn er ook twee suites nieuw. Een Champagne Suite en een Oriental Suite, uiteraard geïnspireerd op het oosterse pand. Daarnaast zijn er van de bruidssuite nog twee suites gemaakt.

Met deze verbouwing zijn alle kamers weer helemaal up to date, want nog in 2011 werd een bijgebouw naast het karakteristieke hoofdgebouw gezet met 92 Deluxe kamers.

Ook werd toen een luxe wellness gemaakt met zwembad, relaxruimte met open haard, sauna, stoombad, behandelkamers en wellnessdouches. Daarbij heeft Hotel Breukelen een uitgebreide fitness. Gasten hoeven het hotel dus eigenlijk helemaal niet te verlaten, maar degenen die dat wel doen kunnen in de omgeving enorm veel doen.

Varen of Fietsen

Pieter Timmers: “De Vechtstreek is prachtig. Hier in Midden-Nederland zijn enorm veel fietsroutes te doen: langs waterrijk gebied, zoals langs de Vecht of de Loosdrechtse Plassen of juist door een meer bosrijke omgeving. Doordat je zoveel water hebt is het bij lekker weer heerlijk om een sloepje te huren en het water op te gaan. Dat is persoonlijk mijn favoriet."

"Verder is hier veel te beleven wat evenementen betreft, zeker ’s zomers. Een lichtjesroute, sloepentocht of de activiteiten van Kasteel de Haar in Haarzuilens, er wordt heel veel georganiseerd.”

Wie besluit per fiets de Rijn- en Vechtstreek te gaan verkennen, kan hiervoor zelf de route bepalen aan de hand van knooppunten. Zo fiets je nooit te kort of te lang. Je fiets meenemen naar het hotel is niet eens nodig, want ze hebben ook toerfietsen en elektrische fietsen te huur.

"Met dertig minuten sta je in hartje Amsterdam. Scheelt je een vermogen aan parkeergeld."

De ligging van het hotel op twee minuten loopafstand van het station zorgt ervoor dat alles dichtbij is. Pieter Timmers: “met dertig minuten sta je middenin het centrum van Amsterdam, met dertien minuten sta je middenin Utrecht. Je hoeft niet je auto ergens zien kwijt te raken en het scheelt je een vermogen aan parkeergeld.”

Die ligging komt ook goed van pas voor iedereen die naar een optreden in de Ziggo Dome of Heineken Music Hall wil gaan. Met de trein vanaf station Breukelen sta je namelijk met dertien minuten op station Amsterdam Arena, wat naast de Ziggo Dome en Heineken Music Hall ligt.

Een Ziggo Dome arrangement is al boekbaar vanaf € 36,50 per persoon, uiteraard exclusief kaartje voor je favoriete concert).

Kroketje uit de muur bij live cooking

Met een brasserie en een restaurant is er ook culinair voor elk wat wils in Hotel Breukelen. De Brasserie is een echte ontmoetingsplek voor de omgeving. Het is er nooit stil, er is altijd wel iets te zien. Zowel zakelijke gasten als mensen privé spreken hier af voor een hapje en een drankje.

Het restaurant biedt binnen- en buitenlandse gerechten en kinderen kunnen er iets kiezen van de Wereldeters menukaart. In de moderne hotelbar De Kers, waarvan de naam uiteraard een knipoog is naar de nostalgische decoratie op de appelmoes, serveren ze lekkere cocktails, goede wijnen per glas en hartige hapjes.

Bezoekt u Hotel Breukelen in het weekend? Een grote hit is het live cooking buffet dat je er op zaterdag en zondag kunt bezoeken. Pieter: “Dat is echt een onverdeeld succes. Bijna elk weekend zitten we helemaal vol. Mensen gaan hier echt een avondje uit. We bieden een onbeperkt buffet met drank voor één prijs, zodat je weet waar je aan toe bent. Er wordt op meerdere plekken vers gekookt en we bieden seizoensgerechten zoals mosselen en asperges."

"Het is ook echt een uitje voor de hele familie, want voor kinderen hebben we een speelhoek en ze kunnen met koksmutjes op koekjes bakken. Ook is er een snackmuur, waar ze een kroketje kunnen trekken. Hoewel dat stiekem ook populair is bij de volwassenen!” Het live cooking buffet sluit in de zomer van 3 juli tot en met 28 augustus en daarna is iedereen weer welkom om dit eens te proberen.

Steeds een stukje beter

Ook zakelijke gasten weten Hotel Breukelen goed te vinden. Het hotel heeft dan ook veertien zalen, waarvan de grootste een capaciteit heeft tot 500 personen. Ook de zalen hebben onlangs weer een kleine upgrade gekregen met nieuwe tafels en stoelen. 

Pieter Timmers: “Eigenlijk zijn we altijd bezig met bekijken waar we onze service naar de gasten toe nog een stukje kunnen verbeteren. De zalen zijn hier ook weer een voorbeeld van. Voor komend jaar staat nog het ontbijtbuffet op de planning. Daar gaan we een paar kleine verbouwingen aan doen. Met name het warme deel wil ik gaan aanpakken. Daarna is eigenlijk zo’n beetje alles wel vernieuwd."

"Op lange termijn heb ik wel nog grote plannen voor het hotel, maar daar kan ik nog niets over zeggen tot het definitief is. We blijven in ieder geval bezig met vernieuwen, zodat de gastenbeleving elke keer weer een stukje beter wordt. Dat is zeker!”

Wilt u de Champagne suite of de Oriental suite in Hotel Breukelen zelf bekijken? Boek een Suite Dream arrangement in één van deze nieuwe suites!