ONTMOETING FAMILIE VAN DER VALK EN FAMILIE MOORTGAT BIJ BROUWERIJ ACHOUFFE

Twee familiebedrijven met dezelfde waarden en normen, dat kan niet anders dan een bruisende samenwerking én een leuk gesprek opleveren. Nick Wohrmann, 4e generatie Van der Valk, Tim Van der Valk, 4e generatie en Michel Moortgat ontmoeten elkaar in Brouwerij Achouffe en wisselen hun ervaringen en ideeën rond familiebedrijven uit. De biertjes van Duvel Moortgat (Duvel, La Chouffe, Tripel, d’Anvers, Vedett, Liefmans on the rocks, Ijwit en nog zoveel meer) zijn intussen in menig Van der Valk Hotel te vinden.

Met bijna honderd hotels, vrijwel overal een familielid aan het roer en nog veel ambitie, is Van der Valk Hotels en Restaurants wereldwijd een uniek familiebedrijf. Nét als brouwerij Duvel Moortgat. Met tien brouwerijen in binnen-en buitenland, is het Belgische familiebedrijf een grote speler op de internationale biermarkt en één van de grootste onafhankelijke brouwerijen in België. CEO Michel Moortgat staat al meer dan twintig jaar aan het  roer, met respect voor het vak en aandacht voor de authenticiteit van elke brouwerij en haar bieren. Net zoals Nick en Tim vertegenwoordigt Michel de vierde generatie van de  familiebrouwerij. In 1998 wordt Michel CEO in het bedrijf van z'n vader, na diens overlijden. Samen met zijn broers Bernard en Philippe Moortgat en zijn nicht Veerle Baert heeft hij intussen de meerderheid van de aandelen in handen.

Horeca & hospitality
Duvel Moortgat gelooft sterk in authenticiteit, in combinatie met innovatie. Die speciale kenmerken en dat karakter, geldt niet uitsluitend voor de bieren zelf, maar ook voor de 'geest' van de brouwerij en de manier waarop mensen werken, elke dag opnieuw. Op dat gebied delen de brouwerij en Van der Valk dezelfde waarden en geloven dat kwaliteit, vakmanschap en innovatie primeert. Dit, in combinatie met gastvrijheid, of het nu in de Van der Valk hotels of in het bezoekerscentrum van  Achouffe is, is de basis voor succes op lange termijn.

Gezellige babbel
De heren kregen een rondleiding van Michel in de 'Brasserie d ‘Achouffe, gelegen in de 'vallei der feeën', een prachtige brouwerij en ook een familiebedrijf. La Chouffe is razend popu­lair, vooral in Nederland, Italië en Scandinavië.

Nick, Tim en Michel zijn enthousiast over de raakvlakken die ze als familiebedrijven hebben. Het was een open en leerrijk gesprek over de horeca, over hoe ze het horecavak verder opwaarderen en mensen motiveren tot de ambities van Van der Valk en Duvel Moortgat.

Cheers!