Who says size matters?

Een heel nieuw concept in Hotel Brussels- Airport: de Superbox. Deze kamers zitten boordevol luxe en coole gadgets en dat alles op slechts 14 m2.

Directeur Ruud de Bruijn, 4e generatie Van der Valk, vertelt enthousiast over het concept: “Als een kamer goed in elkaar zit, maakt het helemaal niet uit hoe groot hij is. Onze nieuwe eenpersoonskamers hebben allemaal een heel goed bed van 1.20 meter breed en een ruime douche. Ook hebben we zeker niet bezuinigd op de extra’s en de uitstraling, zodat het misschien wel de meest uitgebreide kamers zijn die we hebben.” Zijn vrouw Fenna vult aan: “Veel van onze gasten komen hier alleen en blijven maar één nacht, voor hen hebben we de Superbox gemaakt. Heel bewust met een luxe uitstraling, dankzij warme materialen en kleuren. Het is altijd maar afwachten of dat wat je bedenkt, ook daadwerkelijk werkt. Door de afmeting van deze kamers was het ditmaal extra spannend. Wij vinden ze in ieder geval goed gelukt.”

“Ontspanning staat centraal en dat kun je helemaal zelf invullen”.

Behalve een lekker bed en een ruime douche hebben de kamers een zitje, wat ook als werkplek kan dienen. Opvallend in de kamer is het gipsen plafondornament in de vorm van een toekan. Muziekliefhebbers kunnen via Bluetooth hun eigen muziek afspelen via het inroom sound system en de televisie is zeker niet klein: veertig inch. Wat de kamer echt superaantrekkelijk voor veel reizigers zal maken, is dat er een Playstation staat met een virtual reality-bril. Fenna: “Echt ongelofelijk hoe levensecht games daarmee worden. Bij een game waarbij je tussen de haaien zwemt, lijkt het bijna kouder te worden in de kamer.” Ruud: “We hebben allerlei soorten games uitgekozen, alleen de allerengste horrorgames hebben we maar laten liggen. We willen natuurlijk wel dat onze gasten goed slapen!”

Out of the box
De Superboxes zijn anders dan anders. Dat is eigenlijk op de gangen al te zien aan de vloerbedekking in junglestijl, die speciaal ontworpen werd door het hotel. De hele verdieping wordt Superbox Paradise genoemd. Het is namelijk meer dan kamers alleen, het is een totaalconcept. Centraal op de etage is een ruimte met een flipperkast, arcade games, tafelvoetbaltafel en een zitje waar je muziek kunt luisteren of de krant kunt lezen. Alle Superbox gasten kunnen hier ook gebruik maken van de koelkast vol drankjes en het luxe koffiezetapparaat. Ruud: “Al onze kamers hebben een minibar met gratis drankjes en koffie-en theefaciliteiten. Bij de Superboxes hebben we dit uit de kamer gehaald. We denken dat dit voor de alleenreizende gasten extra leuk is, omdat je hierdoor meer contact krijgt met andere gasten. Daarbij is het assortiment in de koelkast iets breder dan in de kamers en behalve goede koffie kun je hier ook een espresso of een cappuccino uit het apparaat krijgen.” Daarnaast zijn op de verdieping twee extra hoekjes gemaakt: de Musicbox, waar je cd’s kunt luisteren en de Letterbox, waar een mini-bibliotheek is gemaakt.

Naast de twintig Superboxes, zijn er ook nog twee nieuwe executive kamers. Daarmee komt het totaal aantal kamers van het hotel op 246. Ruud: “Voor mij is de Superbox meer dan een kamer. Het is een hele beleving die hebt op deze etage. Gamen, muziek luisteren en lezen; ontspanning staat centraal en dat kun je helemaal zelf invullen.” Wat de Superbox kamers in ieder geval bewijzen? Groter is niet altijd beter!