THEATERHOTEL DE ORANJERIE
Nieuw: Cerise Grand Café

Sinds afgelopen najaar heeft TheaterHotel de Oranjerie een vernieuwd café met een sfeervol interieur waar over elk detail goed is nagedacht. Een aanwinst voor het hotel in het centrum van Roermond.

Directiepaar Rob en Sanne Polman is blij dat het voormalige theatercafé in hun hotel is getransformeerd tot een stijlvol grand café. Enthousiast laat Sanne het resultaat zien. “Voorheen leek deze ruimte meer op een bruin café en was het na twintig jaar ook wat gedateerd. Er was wel een bar, maar daar kon je niet comfortabel aan plaatsnemen omdat je je benen niet goed kwijt kon. De barkrukken stonden er meer voor de sier. Nu kun je er gezellig aanschuiven voor een hapje en een drankje.

”Het ontwerp en de inrichting is door de directie samen bedacht, waarbij Rob vooral van de indeling en logistiek was en Sanne verantwoordelijk was voor het meubilair, de materialen en de kleuren van het interieur. In Cerise Grand Café zie je, hoe kan het ook anders, overal de kersenroze kleur. Toch was de keuze hiervoor niet zomaar gemaakt. Sanne vertelt: “Het oorspronkelijke idee was om iets met oranje te doen, een verwijzing naar Oranjerie in onze naam, en we zouden het Café Loranges noemen. Maar bij het uitzoeken van de kleuren voor het interieur zag ik niets moois in Oranje. Op Pinterest kwam ik vervolgens een foto tegen met een geweldige oudroze kleur. Ik vertelde dat tegen Monique van Van der Valk Design, met wie ik samenwerk, en zij vroeg wat voor soort roze het dan was. ‘Een soort kersenachtige kleur’, zei ik. ‘Cerise-achtig.’ Toen dachten we: dat is het. Enthousiast hebben we besloten om alles te veranderen. De naam van het grand café werd uiteraard Cerise. En het is natuurlijk ook een leuke verwijzing naar de bij Van der Valk zo bekende kers op de appelmoes.”  

Speciale ideeën
Cerise Grand Café is ingericht in Franse stijl. “Ik wilde een bistro-achtige sfeer neerzetten, daar past dit roze goed bij. De combinatie met zwarte accenten en een zwart plafond, maakt het roze wat minder heftig. Het interieur is best uitgesproken, dus ik vond het wel spannend hoe het zou uitpakken, maar ik vind dat het heel mooi is geworden.

”De meubelstukken en materialen in het interieur zijn met grote aandacht gekozen en tot in detail uitgedacht. Hierbij heeft Sanne het zichzelf en sommige vaklieden niet eenvoudig gemaakt. “Ik had ideeën die niet zo makkelijk te realiseren waren. Zo zag ik een foto van een oude kast met ronde hoeken en die bleek lastig om te maken. Uiteindelijk heb ik een lokaal bedrijf gevonden dat het wel aandurfde. Ik ben super blij dat dit gelukt is. Ook het ontwerp van de mozaïek tegelvloer is speciaal voor ons ontworpen. Daarvoor heeft de tegellegger twee weken lang op zijn knieën gezeten en wel duizend voor ons op maat gemaakte blokjes messing in het marmer gelegd. Dat was een hels karwei, maar het resultaat is prachtig.

”Op de vraag of haar man haar soms niet hoofdschuddend aankeek als ze weer met een speciaal idee kwam, moet Sanne lachen. “Het mooie is juist dat Rob mij stimuleert om door te zetten. Hij vindt dat je niet te snel van een idee moet afstappen als het lastig uit te voeren is en moet blijven zoeken naar iemand die kan maken wat je in je hoofd hebt. Je bent hier iedere dag en als het dan nét niet wordt zoals je wilde, blijft dat jammer. Alle ideeën voor Cerise hebben we kunnen realiseren. Nu lopen we hier super trots rond!”

Open haard
Vanaf de heropening weten gasten het nieuwe café goed te vinden. In tegenstelling tot veel Van der Valk hotels is het TheaterHotel gevestigd midden in het centrum van de stad, waardoor ook veel inwoners uit Roermond hier naartoe komen. Cerise is al vanaf negen uur ’s ochtends open. “Zeker in het weekend is het gezellig druk. Overdag is het de plek voor een kopje koffie of lunch en in de avond voor een borrel of diner. Na een theatervoorstelling met soms wel achthonderd mensen in de zaal, stroomt het hier vol. Daarom hebben we ook volop plekken gerealiseerd waar je fijn kunt staan en je drankje goed kunt neerzetten. Het mooiste vind ik dat we centraal in de ruimte een open haard hebben. De zitplaatsen daaromheen zijn vaak als eerste bezet. Ook zien we dat hotelgasten vaker dan voorheen het café opzoeken.”

Cerise Grand Café heeft een gevarieerde menukaart, met klassiekers zoals tournedos en club sandwich. “We werken met huisgemaakte, pure producten. Zo serveren we huisgemaakte kroketten met eigen mayonaise en werken we met een lokale bakker die brood, naar speciaal recept, voor ons bakt. In Cerise zit je wat informeler dan in ons à-la-carte-restaurant. Het is mooi dat onze gasten nu kunnen kiezen uit twee restaurants. Een tafeltje reserveren is in Cerise niet mogelijk, maar er is altijd snel een plekje vrij. Bovendien is het helemaal niet erg om aan de mooie bar even te wachten.”