Zaltbommel-A2

Creatief vergaderen

Sinds begin dit jaar Hotel Zaltbommel-A2 geopend is, weten al vele gasten het hotel te vinden. Niet voor niets: op deze toplocatie zal het u aan niets ontbreken. Met name de bijzondere vergaderzalen zorgen voor een ‘wow-effect’.

“In de Jungle Room en Botanic Garden zit je heel ontspannen in je hangende schommelstoel.”

Door de zichtlocatie vanaf de A2 tussen Utrecht en ’s-Hertogenbosch, de uitgebreide faciliteiten, de goede bereikbaarheid en gratis parkeergelegenheid is Hotel Zaltbommel-A2 een uitstekende locatie voor een zakelijke meeting. Als die vergadering dan ook nog eens plaatsvindt in een van de zalen op de derde verdieping, zit u helemaal goed. General manager Boukje Heinrichs, 4e generatie: “Naast de acht reguliere vergaderzalen op de andere etages, is deze bovenste etage helemaal gericht op creatieve en vrije vergadersessies. Door de ruime opzet van het hotel, drie etages met een oppervlakte van 18.000 vierkante meter, hadden we de mogelijkheid om hier echt iets speciaals te ontwikkelen voor de zakelijke markt. Ik wilde terug naar de basis en dat is creativiteit: een inspirerende ruimte waarin nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Ik wist direct dat ik iets bijzonders wilde realiseren en dat is gelukt. De vijf thematisch ingerichte ruimtes zijn ideaal “In de Jungle Room en Botanic Garden zit je heel ontspannen in je hangende schommelstoel.” voor brainstormsessies waarbij je out of the box moet denken. Waar kun je dat nou beter doen dan in een out of the boxomgeving?”

Vijf werelden
Bij binnenkomst in elke themaruimte is meteen duidelijk wat Boukje daarmee bedoelt. Je weet niet goed waar je moet kijken, zo veel is er te zien in het interieur dat tot in de kleinste details klopt. Dat begint al als je uit de lift loopt waar je in de gang, de Break Out Room, vele koffers ziet staan. Die staan symbool voor de denkbeeldige reis naar een van de vijf ruimtes: Jungle, Botanic Garden, Chalet, Yellow Room en Disco. Boukje licht toe: “In de Jungle Room en Botanic Garden zit je heel ontspannen midden in de natuur, in je hangende rieten schommelstoel tussen de vele planten. In het Chalet waan je je in de Oostenrijkse bergen door de wand met een afbeelding van besneeuwde bergtoppen. Het lijkt alsof je in een aprèsski hut zit, compleet met houten ski’s aan de muur. Door het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met zachte stoffen, krijg je hier een warm sfeertje.” 

De Disco Room is Boukjes persoonlijke favoriet. “Daar zit je onder de discoballen aan een ronde tafel in de vorm van een langspeelplaat. De verlichte vloer maakt het helemaal af.” De opvallendste kamer van de vijf is misschien wel de Yellow Room. Van plafond tot meubels, alles heeft de opvallende kleur geel. “Geel staat voor optimisme, wijsheid en intellect. Het heeft een positieve invloed op onze stemming en op onze productiviteit. Dé ideale kleur dus voor een inspirerend overleg.”

Overtuigen
Boukje heeft samen met haar man Maarten Mol naast Hotel Zaltbommel-A2 ook Hotel Uden-Veghel onder haar hoede. De ouders van de ondernemende kleindochter van Gerrit van der Valk, Marijke van der Valk en Harry Heinrichs, waren betrokken bij de bouw, het ontwerp en de inrichting van de kamers, receptie, restaurant en café van Hotel Zaltbommel-A2. De vergaderzalen werden helemaal Boukjes project. Spijtig genoeg is haar moeder Marijke net na de opening van het hotel overleden. Marijke heeft in de afgelopen twintig jaar de inrichting van veel Van der Valk hotels verzorgd. Het is dus duidelijk waar het creatieve talent van Boukje vandaan komt. Tijdens de bouwfase van het hotel moest Boukje nog wel even haar vader ervan overtuigen dat zij de hele derde etage nodig had voor haar plan voor de vergaderzalen. “Ik had het helemaal uitgewerkt op moodboards, maar mijn vader zei: ‘Prima, je krijgt drie ruimtes. Maar ik wilde de hele verdieping! Dat is me uiteindelijk gelukt. Gelukkig maar, want tot nu toe zijn de resultaten goed. We hebben al veel directies van grote bedrijven mogen ontvangen en krijgen enthousiaste reacties. Het is totaal iets anders dan de traditionele boardrooms, dus gasten zijn blij verrast. Bovendien zijn veel familieleden positief, dus ik verwacht dat deze creatieve ruimtes zeker ook bij andere Van der Valk hotels worden gerealiseerd. Ik vond het super leuk en uitdagend om deze weg te bewandelen. Het is precies geworden zoals ik het voor ogen had. Ondertussen heb ik alweer volop nieuwe ideeën in mijn hoofd!”