Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Den Haag-Wassenaar

In de achtertuin van de zee én van de Oranjes

Wie van het strand, de zee en de kust houdt, kiest voor een verblijf in Hotel Den Haag-Wassenaar. Dit hotel ligt van alle Van der Valk-hotels het dichtst bij het strand. Maar dat is lang niet de enige reden om hier te verblijven. Met de binnenstad van Den Haag, natuurgebieden en attracties in de directe omgeving, zijn er voor iedereen vele mogelijkheden.

De centrale ligging en goede bereikbaarheid zijn de belangrijkste speerpunten van Hotel Den Haag-Wassenaar volgens Jack Luiten, die samen met zijn vrouw Corine het directiepaar vormt. 

Jack Luiten vertelt: “Hierdoor zijn we favoriet onder zowel gasten die een weekend weg willen als voor zakelijke ontmoetingen. Vanaf hier kun je echt alle kanten op. Denk hierbij natuurlijk aan Scheveningen, met het levendige strand, de vernieuwde boulevard, de haven, Sea Life, het theater en het vuurwerkfestival. Een bezoek aan Madurodam of Duinrell of het rustige strand van de Wassenaarse Slag zijn populaire dagjes uit voor families met kinderen."

"Veel gasten laten de auto bij ons staan en fietsen naar zee, zonder last van parkeerproblemen! Dat geldt ook voor de gezellige binnenstad van Den Haag, daar ben je vanaf ons hotel echt heel snel. Daar zijn volop musea, winkels en terrassen."

"Bovendien ligt hier aan de kust Meijendel, een beschermd natuurgebied met mooie wandel- en fietspaden. Gasten kunnen hun fietsen stallen in onze afgesloten, overdekte stalling of huren een gewone of elektrische fiets bij de hotelreceptie.”

"Aan de kust ligt Meijendel, een beschermd natuurgebied met mooie wandel- en fietspaden"

Koninklijke allure

De afgelopen jaren is er flink vernieuwd in het hotel. Zo werden negentig kamers, het restaurant, de bar en de lobby gerenoveerd. Jack licht toe: “Alles is nu net wat mooier. Zo zijn alle kamers voorzien van airconditioning en zijn de badkamers vernieuwd met onder meer een ruim ligbad en/of inloopdouche."

"Daarvoor hadden we al het zalencomplex verbouwd tot twaalf moderne zalen voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten. Het hotel is nu dus weer helemaal up-to-date.”

Ook heeft het hotel op de tweede etage twee riante, luxe suites, ‘Strandsuite’ en ‘Suite 317’, met een prachtig uitzicht op de bossen van Wassenaar. Je overnacht hier met koninklijke allure, bijna in de achtertuin van de Oranjes.

Toekomst

"Er komt een heel nieuw gebouw aan de achterzijde van het hotel met daarin 120 extra kamers en een wellnesscentrum met onder meer een fitness, sauna en zwembad"

Het directiepaar heeft ook nog grootste plannen voor de toekomst. Een omvangrijk vernieuwingsplan ligt klaar om te worden uitgevoerd. Jack: “Dit bouwplan is er al een tijdje, maar had een lange weg te gaan. Nu het bestemmingsplan is gewijzigd en de bouwaanvraag is ingediend, hopen we binnen een paar jaar eindelijk te kunnen starten met de uitbreiding van het hotel."


"Er komt een heel nieuw gebouw aan de achterzijde van het hotel met daarin 120 extra kamers en een wellnesscentrum met onder meer een fitness, sauna en zwembad.” Speciale loopbruggen zullen het hoofdgebouw en het nieuwe hotelpand dan met elkaar verbinden.

Ook wordt het restaurant vanbinnen opnieuw ingedeeld en wordt het à la carte restaurant uitgebreid met een groot buffet restaurant.

Tevens krijgt de entree van het hotel een andere plaats en wordt groter. Bovendien krijgt de buitenkant van het hoofdgebouw een metamorfose. Jack legt uit: “Dit hotel was als ‘De Bijhorst’ één van de eerste Van der Valk hotels en heeft al jarenlang dezelfde uitstraling. 

Het interieur is helemaal vernieuwd en hartstikke modern, maar als je hier voorbijrijdt of arriveert, zie je dus nog steeds diezelfde gevel. Dat klopt natuurlijk niet.

Om ook de buitenkant moderner te maken, zodat het beter past bij het interieur én bij de nieuwbouw, gaan we een schil om het gebouw heen zetten. Door die nieuwe pui lijkt het dan alsof er een heel ander hotel staat!”

Er is van alles te doen in de omgeving van Hotel Den Haag-Wassenaar! Combineer bijvoorbeeld uw overnachting met een dagje Duinrell.