Van der Valk meets Designer Outlet Roermond

Op loopafstand van TheaterHotel De Oranjerie en Hotel Het Arresthuis ligt het populaire shopping Designer Outlet Roermond. Met een uitbreiding en een nieuwe general manager is de outlet klaar voor de toekomst. Rob en Sanne Polman (4e generatie en directie TheaterHotel De Oranjerie & Hotel Het Arresthuis) gaan met hun vier kinderen een dagje winkelen in de outlet.

Voor het winkel spectakel ontmoetne Rob en Sanne de nieuwe manager van de outlet Rudolf van Gompel. Rob vertelt dat het Designer Outlet Roermond een belangrijke speler is voor zijn hotels. Voor Valk Magazine reden genoeg om hier een kijkje te nemen. Sanne en haar dochters Lois en Coco vinden dit heelmaal niet zo vervelend, want dit betekent natuurlijk: shoppen!

Tijdens de introductie van beiden heren blijkt al snel een wederzijdse waardering. Rob: “Wij zijn echt heel blij met dit prachtige designer outlet op loopafstand van onze hotels. Je hebt er van alles voor iedereen en het is er ontzettend schoon, je ziet zelfs geen kauwgom op de straat.” Rudolf geeft vervolgens aan dat hij erg blij is met de Van der Valk hotels om de hoek. “Ik vind het echt super mooie hotels en we organiseren in het TheaterHotel De Oranjerie ook jaarlijks ons personeelsfeest, dat zegt natuurlijk wel wat.”

“De kinderen wachten geduldig op het moment dat zij de vernieuwde outlet kunnen ervaren, want aan kinderen is ook gedacht.”

Tijdens dit gesprek wachten Lois (12), Mees (10), Coco (8) en Maup (6) geduldig op het moment dat zij eindelijk de vernieuwde outlet kunnen ervaren, want aan kinderen is ook gedacht. Rudolf: “We hebben geprobeerd om voor het hele gezin een dagje uit te faciliteren. De verscheidenheid van winkels voor jong en oud en de nieuwe klim- en speeltuin zijn echte aanraders.”

Samenwerking
Rob en Rudolf zijn vastberaden als het gaat om de samenwerking tussen hen beiden. Rob: “We merken dat onze gasten het fijn vinden om een dagje te winkelen in de outlet. We bieden ze een arrangement aan waarbij ze onder andere een kortingsvoucher ontvangen. Dit alles doen we uiteraard in goed overleg.” Rudolf vult aan: “Ja, dat is zeker waar. Wij willen graag de beleving bij de bezoeker verlengen. Dit betekent dat we graag gebruik maken van hotels in de omgeving. Bezoekers komen geregeld na een goede nachtrust uitgerust terug, om bijvoorbeeld toch nog even die schoenen te kopen.”

Beleving
Beleving is het sleutelwoord in het werk van beide heren. Rob: “Wij vinden dit erg belangrijk. Bij een goede beleving wordt de prijs ondergeschikt, het is de sleutel tot succes. Wij zijn een centrumlocatie en gasten kunnen zo lopend naar het outlet toe, dit draagt natuurlijk bij aan een nog betere beleving.” Rudolf vult aan: “Jullie hebben prachtige hotels, de binnenstad van Roermond is karakteristiek en samen met het outlet is de aantrekkingskracht zeer groot. De totale beleving van de stad Roermond klopt gewoon. Wij proberen onze bezoekers te laten winkelen op niveau. Dit doen we door goedverzorgde winkelstraten met de beste designermerken, leuke restaurants en cafés. Ook organiseren we regelmatig verrassende evenementen met entertainment. We streven ernaar dat mensen niet alleen naar huis gaan met een goed gevulde winkeltas, maar met een fijne herinnering.”

Rob stelt afsluitend de vraag: “Als je hier rondloopt, voel je je dan meer een directeur of een burgemeester? Want het lijkt hier wel een dorp.” Lachend antwoord Rudolf: “Als ik hier rondloop voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Ik zie mensen die ongelofelijk aan het genieten zijn, die blij zijn door alles wat ze ervaren. Dat maakt me trots!"

De familie Polman woont zelf in het centrum van Roermond en loopt gemakkelijk naar de outlet toe. “Dit is ideaal, want we kunnen snel even heen en weer om wat te kopen. Al doe ik dit wel liever op een maandag dan op een drukke zaterdag”, vertelt Rob lachend. Na dit gesprek kan de familie Polman genieten van de veelzijdige outlet.

Wilt u deze zomer ook een dagje uit met het hele gezin? Bezoek dan het Designer Outlet in Roermond. Als u dit combineert met een overnachting in een Van der Valk hotel in Roermond, bent u er tijdens deze minivakantie even helemaal uit! Hopelijk tot ziens.