040 Seats & Offices

Met het nieuwe 040 Seats & offices heeft Hotel Eindhoven een vernieuwend concept gerealiseerd. Door de kleine vergaderruimtes en flexibel werkplekken is het voor de ‘mobiele’ ondernemer van nu een ideale locatie.

Hotel Eindhoven is een populaire vergaderlocatie. Zeker sinds de opening van het vernieuwde conges- en vergadercentrum 040 Congress & Events behoort het steevast tot de top van de Nederlandse zalenmarkt. Met 22 multifunctionele zalen, waaronder een congreszaal van ruim 900 m2, zijn de mogelijkheden voor een zakelijke afspraak of meerdaags event enorm.
Afgelopen voorjaar kwam er nóg een speerpunt voor de zakelijke markt bij, speciaal voor de zzp’er van nu. Hoteldirecteur Rick Polman, 4e generatie Van der Valk, legt uit: “De werkcultuur is aan het veranderen. Steeds meer mensen werken als zelfstandige, hebben geen eigen kantoor en zijn veel onderweg. Daar spelen wij met 040 Seats & offices helemaal op in. Daar kan op flexibele werkplekken en in kleine vergaderruimtes worden gewerkt. In het restaurant of aan de bar kun je natuurlijk ook je laptop pakken, maar nu bieden we ook een ruimte voor wie even rustig wil werken of een gesprek wil voeren. Het is een inspirerende plek geworden voor business nomads, de kenniswerkers van nu."

‘Op flexwerkplekken kun je van zeven uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s avonds terecht.'

Flexibel
Op de werkplekken kun je van zeven uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s avonds terecht en je kunt er gebruik maken van elektrapunten en supersnelle wifi. Er zijn verschillende zitjes gecreëerd met uitnodigende fauteuils en barkrukken. Op de grond ligt een grasgroen tapijt en door de raampartijen die over de volle breedte en hoogte van de gang lopen, schijnt de zon naar binnen. Hierdoor lijkt het bijna alsof je buiten zit. Zeker doordat je uitkijkt over de vijver met groene waterplanten. “De loopbrug over het water verbindt de nieuwe zij-entree met de parkeerplaats. Je hoeft dus niet eerst het restaurant of hotel door te lopen. Vanaf de A2 kun je hier snel even zitten, e-mails beantwoorden en weer doorrijden. Ondertussen kun je nog je elektrische auto opladen bij een van onze oplaadpunten.”

De vijf vergaderruimtes zijn zeer geschikt voor afspraken tot en met zes personen. Al voor de opening was er belangstelling. “Met name voor één op één gesprekken, zoals sollicitaties, zijn deze zaaltjes perfect. De huidige kleinste zaal in het congrescentrum biedt ruimte aan zestien personen, dus is in verhouding prijziger. Bovendien kun je bij 040 Seats & Offices de ruimtes al reserveren vanaf een uur, maar ook voor een hele maand. Ook daarin zijn we flexibel en bieden we aantrekkelijke tarieven.”

Inspirerende werkplek
Elke vergaderruimte is voorzien van creatief artwork. Op een grote afbeelding aan de wand staat in elke ruimte een bekende Eindhovenaar die zijn armen spreidt. “Spread your wings, is het motto. We hebben vijf personen gekozen die elk in hun vak uitblinken, zoals designer Piet Hein Eek en oud-topsporter Pieter van den Hoogenband. Hun succes kan de ondernemers die hier werken stimuleren. Het motto om je vleugels te spreiden, verwijst ook naar de uitdaging om eens te werken vanuit een andere locatie dan thuis of de bekende koffietent om de hoek. Bij 040 Seats & Offices vind je een inspirerende werkplek, op ieder gewenst moment van de dag, die je creativiteit bevordert en waar je bovendien contact kunt leggen met andere ondernemers.”

Aan het begin van de corridor van 040 Seats & Offices is een minimarkt geopend die 24 uur per dag open is. Bij Moes en Pom, een knipoog naar de bekende appelmoes, kunnen onder andere meer diverse drankjes, broodjes en fruit worden gekocht. Dat is ook ideaal voor hotelgasten die laat inchecken en nog iets willen eten of ’s ochtends vroeg een koffie of thee voor onderweg willen halen.

Sluitstuk
Hoewel het in vergelijking met het grote congrescentrum een relatief kleine ruimte is, was de verbouwing ingrijpend doordat 040 Seats & Offices op de doorgang tussen het hotel en het restaurant ligt. Rick was dan ook erg blij toen de flexwerkplekken open gingen.

‘Bij Moes de Pom, een knipoog naar de bekende appelmoes, kunnen onder meer diverse drankjes, broodjes en fruit worden gekocht.’

“040 Seats & Offices is het sluitstuk van 040 Congress & Events. Het is echt een aanvulling op ons grote congrescentrum en sluit helemaal aan bij Hotel Eindhoven als top vergaderlocatie. Voor iedere zakelijke ontmoeting of event, hoe klein of groot ook, bieden wij nu de gewenste plek en faciliteiten. Ik verwacht dan ook dat in meer Van der Valk Hotels het Seats & Offices concept gerealiseerd gaat worden."