VAN DER VALK HOTEL ’S-HERTOGENBOSCH-VUGHT

Al sinds 1954 is ‘Restaurant de Witte’ een begrip in Brabant. Gerrit van der Valk kreeg toen de leiding over dit restaurant. Het is niet bij een restaurant alleen gebleven, al snel stond er een waardig hotel.

Peter Raaijmakers is inmiddels tien jaar general manager van Hotel 's-Hertogenbosch-Vught en voelt zich hier helemaal op zijn plek. "Heel lang geleden heb ik gewerkt in Van der Valk Hotel Eindhoven waar ik het erg naar mijn zin had, daarna heb ik een tijdje elders gewerkt en nu ben ik alweer tien jaar terug op  het oude honk. Ik houd van dit bedrijf, het voelt als een warme deken. Mijn roots liggen gewoon bij Van der Valk; vertelt een enthousiaste Peter.

Enthousiast kan Peter ook vertellen als het gaat over de vernieuwingen die het hotel heeft ondergaan. "We zijn de afge­lopen periode erg druk geweest met de nieuwe keuken. Alles is vernieuwd van de vloer tot aan het plafond. We zijn met het  nieuwe fornuis overgestapt van gas naar elektriciteit. Dit is een grote vooruitgang op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit.”

De kwaliteit wordt pas optimaal ervaren als de totale beleving klopt. Dat was dan ook de reden voor Peter om ook het à-la-carte restaurant volledig aan te pakken. “Het restaurant was niet meer van deze tijd. De ruimte is veel lichter en moderner  geworden door de lichte houten vloer in visgraatmotief. Het interieur bestaat uit frisse  kleuren gecombineerd met warme stoffen. We hebben gezellige zitjes gecreëerd, afgewisseld met  stoelen en banken, zodat er lekker lang nagetafeld kan worden.  Naast het à-la-carte restaurant zijn er meerdere restaurants beschikbaar. Bij extra drukte kan er altijd een ander restaurant geopend worden. Zo behoud je de knusse sfeer en wordt het niet zo massaal.”

Niet alleen het restaurant werd aangepakt. De Standaard en Comfort kamers hebben ook een upgrade gekregen. Ook zijn de thema Suites volledig vernieuwd. De Van Gogh Suite en de Garden Suite zijn bij Peter favoriet. "Eigenlijk vind ik alle Suites mooi, maar deze twee Suites spreken mij het meeste aan.”

Er is al veel in het hotel onder handen genomen, waaronder ook een nieuw dak met zonnepanelen en de vergaderzalen die allemaal voorzien zijn van nieuwe apparatuur en meubilair. Maar er staat nog meer op het wensenlijstje. Peter geeft aan dat hij graag een hoteltoren wil bouwen. "We komen met enige regelmaat kamers te kort en het is een stuk praktischer om de hoogte in te gaan. Dit bestemmingsplan is nog in ontwikkeling.  Hetzelfde geldt voor een benzinestation op ons terrein en een inpandig casino. Kortom, wij blijven in ontwikkeling zegt Peter  trots.

“Waar ik ook erg trots op ben is het feit dat het internationale golftoernooi van Nederland, het KLM Open vanaf 2020 wordt gespeeld op de nieuwe golfclub Bernardus in Cromvoirt (Gemeente Vught). Deze golfclub is onlangs geopend en dichtbij het hotel gelegen. Het is een fantastisch evenement waar we naar uit kijken en trekt zo’n 20.000 bezoekers.”

Vanaf het hotel ben je binnen vijf minuten in het centrum van 's-Hertogenbosch. De stad waar het hele jaar van alles te doen en te beleven is. Voor de cultuursnuivers zijn er musea, waar verschillende Hollandse 'meesters' zoals Jeroen Bosch, van  Gogh, Jan Sluijters en Pieter Bruegel te bewonderen zijn. Ook zijn er rondvaarten en stadswandelingen. Een bezoek aan de Sint-Janskathedraal is zeker de moeite waard. Shopaholics kunnen helemaal losgaan in de diverse winkelstraten. Tijdens de winterperiode is er in het centrum de bekende Joris’ kerstboom, omringd door gezellige kerstmarkten.

Een echte aanrader is ook een bezoek aan de Winter Efteling, hier komen sprookjes tot leven. Of wat dacht u van een safari in de Beekse Bergen? Beide op twintig minuten autorijden van het hotel. Kortom, genoeg redenen voor een bezoek aan Hotel ’s-Hertogenbosch-Vught. Peter en zijn team nodigen u van harte uit!