HOTEL DE MOLENHOEK-NIJMEGEN
Genieten in de natuur

Gelegen in een gevarieerde natuurrijke omgeving, is Hotel de Molenhoek-Nijmegen de ideale uitvalbasis voor fiets- en wandelliefhebbers. Ook de inwendige mens komt hier niets tekort.

Het voorjaar is traditioneel de start van het fiets- en wandelseizoen. Zodra het mooi weer wordt, worden de sportieve arrangementen van Van der Valk volop geboekt, zo ook bij Hotel de Molenhoek-Nijmegen. “Wanneer het voorjaar is begonnen, komen de fietsliefhebbers naar ons voor een tussenstop of voor een meerdaags verblijf om de regio te verkennen. Het hotel ligt midden in de natuur, direct aan diverse fiets- en wandelroutes, dus je kunt vanaf hier meteen op pad. Ook de route van de Vierdaagse Nijmegen loopt langs het hotel”, vertelt directeur Roeland de Ridder. Zijn vrouw Sylvia vult aan: “In deze prachtige omgeving heb je De Mookerheide, De Mookerplas en natuurlijk het heuvelachtige landschap rondom Nijmegen. Het is zo divers, met bossen, polders, heide, rivieren en boomgaarden. Je zit hier trouwens letterlijk op de grens van twee provincies: onze hotelkamers liggen in Gelderland en het restaurant in Limburg!”

Hotel de Molenhoek-Nijmegen is dan ook helemaal ingesteld op sportieve gasten. In het hotel is een VVV-agentschap, dus de medewerkers kunnen alles vertellen over alle routes. Er zijn zowel gewone fietsen als e-bikes te huur, er zijn oplaadpunten voor e-bikes en er is een grote, overdekte fietsenstalling. Ook kleine storingen aan e-bikes kunnen door de medewerkers worden verholpen om snel weer op weg te kunnen. Vanaf het hotel ben je ook zo in Nijmegen voor een dagje winkelen of om een wandeling in het gezellige centrum te maken.

Puur eten
Na een dag buitenplezier is het in het hotel heerlijk ontspannen. Het liefst in een van de loungestoelen op het mooie terras. Om vervolgens te genieten van een smaakvol diner, want op de menukaart staan vele vis- en vleesgerechten met dagverse seizoensproducten. Roeland vertelt: “Op culinair gebied hebben we een grote kwaliteitsslag gemaakt. We houden trends en ontwikkelingen goed in de gaten. Het keukenteam heeft bereidingstechnieken doorontwikkeld, zoals diverse manieren om te grillen, en we vernieuwen de menukaart regelmatig. Zo hebben we nu een nog ruimer aanbod van vegetarische en veganistische gerechten. We merkten dat daar meer vraag naar kwam. Gasten komen er zelfs speciaal voor terug. Ook aan de vleesliefhebbers hebben we gedacht met onze dry aged steak. Onze producten, van de honing tot het vlees, worden zo veel mogelijk ingekocht bij lokale boeren of leveranciers in deze regio. Alles draait om puur eten: weten wat je eet en waar het vandaan komt. Die versheid en puurheid proef je echt en wordt gewaardeerd. Een mooi voorbeeld: in deze buurt liggen vele aspergevelden. Hoe geweldig is het dat je overdag langs zo’n veld fietst en ’s avonds hier asperges eet. En bij mooi weer hebben we buiten de barbecues van de Big Green Egg. Nieuw zijn ook de tafelgrills waar onze koks op kleine vuurkorven vis, vlees en groente bereiden. Die twee manieren van Live Cooking op ons terras zijn ideaal tijdens feesten en als afsluiter van een zakelijke meeting of dag in de natuur.”

Het hotel biedt ook arrangementen met zogenoemde kookbattles, waar kleine groepjes onder leiding van een kok tegen elkaar ‘strijden’ om de beste gerechten van de barbecue. Dat is ook een ontspannen activiteit na een dag vergaderen in een van de vijf multifunctionele zalen van het hotel. Sylvia: “Doordat dit een wat kleiner hotel is, kunnen we arrangementen op maat aanbieden. Zeker in combinatie met de natuur is er veel mogelijk. Ons team speelt goed in op de wensen. Dat, samen met goed gastheerschap, culinaire verwennerij en de prachtige natuur met vele fiets- en wandelmogelijkheden, zorgt voor een mooie beleving tijdens een verblijf in ons hotel.”