Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Nieuwe lobbybar en suites

Hotel Gilze-Tilburg blijft vernieuwen. Met vernieuwde kamers, zalen en suites is er de afgelopen jaren heel wat veranderd. Afgelopen voorjaar kwamen daar nog nieuwe familiekamers, twee themasuites en een lobbybar bij. Nick van der Valk toont trots het resultaat.

Sinds Nick van der Valk, 4e generatie, de leiding heeft in Hotel Gilze-Tilburg, is er flink verbouwd en uitgebreid. Nick vertelt: “Het grote vernieuwingsplan dat vijf jaar geleden is gestart, gaat de laatste fase in. Inmiddels zijn alle kamers en zalen compleet gemoderniseerd, er zijn nieuwe familiekamers en suites gerealiseerd, het hoofdgebouw is aangepakt en een waanzinnige lobbybar is geopend. Volgend jaar gaan we nog het dak en de parkeerplaats vernieuwen.”

Privé bioscoop 
Het hotel heeft maar liefst vijf luxe themasuites. Deze riante kamers zijn voorzien van vele extra’s, zoals een kingsize bed en grote badkamer. In het voorjaar werden de nieuwste suites geopend: de Diamond suite en Cinema-Penthouse suite. Nick: “Twee jaar geleden zijn de Royal Dutch en Golden suite geopend en nu wilden we nóg een stap verder gaan. Wat gaat er boven goud?, vroegen we ons af, waardoor we op het idee van een Diamond suite kwamen. Deze heeft onder andere een uitzicht over ons meer en de badkamer heeft een jacuzzi en tweepersoons regendouche.”

In de Cinema penthouse suite verblijft u in een privé bioscoop. Met een uitgebreid filmaanbod, megagroot televisiescherm, tweepersoonsbioscoopfauteuil en grote bak popcorn bent u hier uren zoet. Nick: “Ik zeg eerlijk, dit idee heb ik gezien bij mijn neef Nick Timmers in Hotel Veenendaal. Dat vond ik zo geweldig, dat ik het ook wilde. Vanaf de opening zijn gasten laaiend enthousiast. Het is echt leuk om iemand te verrassen met een verblijf in deze themasuite.”

‘De nieuwe lobbybar is waanzinnig mooi en veel toegankelijker.’

Nicholson bar
Sinds juni is de lobbybar open: Nicholson bar. De voormalige personeelskantine en een deel van de keuken zijn verbouwd tot een moderne ruimte met een warm interieur en gezellige zitjes voor een vier meter brede openhaard. Nick is zichtbaar blij met deze nieuwste aanwinst van het hotel. “We hadden al een hotelbar boven, maar die gebruiken we nu voor feesten. De nieuwe lobbybar is waanzinnig mooi en veel toegankelijker. Als je vanaf de ingang naar het restaurant loopt, zie je door grote glasplaten de bar, waardoor je er makkelijk binnenstapt.

Ook voor een informele of zakelijke meeting is het een fijne plek. Overdag kun je er terecht voor koffie met gebak en in de avond voor een borrel na het diner. Er is een uitgebreid wine by glassaanbod en op de tap hebben we diverse bieren. Bovendien is deze bar tot minstens één uur ’s nachts open. Mensen die laat inchecken kunnen daar dan nog iets te eten bestellen.”

De bar is trouwens niet vernoemd naar de hoteldirecteur, al denken veel mensen dat wel, lacht Nick. In de aangrenzende rookruimte hangt een groot schilderij met acteur Jack Nicholson erop. “Ik zag dat in de kunstgalerij van mijn zwager en zei dat als ik ooit een ruimte had waar het schilderij mooi in zou passen, ik het wilde hebben. Nu heb ik er zelfs een hele bar naar vernoemd.”

Resort
Door de uitgebreide faciliteiten zoals een casino, fitness- en wellnesscentrum met sauna en meerdere zwembaden, is vervelen in Hotel Gilze-Tilburg geen optie. “Het hotel gaat steeds meer de kant op van een resort, waar je alles onder één dak vindt”, zegt Nick. “We proberen voorop te blijven lopen en aan de wensen van de gasten te voldoen; van kamers tot service, alles moet kloppen. Als volgend jaar ook de buitenkant van het gebouw is vernieuwd, staat hier een compleet nieuw hotel.”

Heerlijk romantisch overnachten in een luxe suite bij Hotel Gilze-Tilburg? Klik hier voor meer informatie.