Up in the Netherlands

Directiepaar Kay Franke en Annelies Hammink, 4 e generatie Van der Valk, vertelt trots over de vele vernieuwingen in Hotel Groningen-Zuidbroek. “Dit hotel kent u niet meer terug!” Nog maar anderhalf jaar hebben Kay en Annelies de leiding over dit hotel. Er is in die tijd heel veel gebeurd. Kay: “We hadden meteen plannen om dit hotel groots aan te pakken. We zijn buiten begonnen en hebben het hele dak inclusief de gevel vernieuwd. Natuurlijk mag hierbij de nieuwe toekan niet ontbreken! Ook is de tuin aangepast waardoor je vanaf het terras kunt genieten van het uitzicht.”

Het restaurant heeft ook een grote verbouwing ondergaan. Alles is aangepast: van vloeren tot meubilair en gordijnen. Valk Design heeft ons goed geholpen met het creëren van de juiste sfeer. landelijk en modern, passend bij de omgeving. Aan alles is gedacht: gezellige decoratie, sfeervol behang en dat alles in een mooi kleurenpalet. We zijn er superblij mee en hopen dat onze gasten zich hier thuis voelen, aldus Kay.

Vanuit het restaurant is de nieuwe hotelbar goed te zien, waarvoor de muur van de oude bar volledig is opengebroken. “We houden van gezellige reuring. Daarom hebben we ervoor gekozen om de bar als een eiland in de ruimte te plaatsen waardoor er vanuit iedere hoek iets te beleven valt”, vertelt Kay. De bar is de hele dag geopend voor onder andere lunch, borrel and bites en heerlijke cocktails. De tachtig comfort kamers hebben ook een upgrade gekregen. Alle stoffering is aangepast en ze zijn voorzien van airco’s. “Het plan is om in 2022 de standaard kamers volledig te vernieuwen. Dan zijn alle kamers weer helemaal van deze tijd. Aan de zakelijke gast is ook gedacht, want de zalen hebben een nieuwe uitstraling gekregen met een gezamenlijke break-out ruimte. Hier kun je buiten de zaal informeel wat eten of drinken”, vertelt Kay