HOTEL AMERSFOORT-A1

Sinds de opening in 2010 weten veel gasten Hotel Amersfoort A1 te vinden en uitbreiding is nu al gewenst. Met de aankoop van het naastgelegen pand wordt hiermee dit najaar een begin gemaakt waardoor er in de lente van 2019 een bijna dubbel zo groot hotel staat. Valk Magazine blikt alvast vooruit met general manager. 

Zoals de hotelnaam al aangeeft, is Hotel Amersfoort A1 gunstig gelegen bij de snelweg tussen Amersfoort en Amsterdam. “De uitstekende bereikbaarheid maakt ons een populaire locatie, voor zowel zakelijke gasten als toeristen”, vertelt Marlijn. “We ontvangen nauwelijks klachten, maar als die er al zijn, gaan ze bijna altijd over de parkeergelegenheid wanneer het druk is. Die wilden we al langere tijd graag uitbreiden, maar er waren nauwelijks mogelijkheden. Totdat dit jaar het bedrijfspand met grote parkeerkelder naast ons leeg kwam te staan. Door dit te kopen kregen we dé kans om niet alleen de parkeerplekken, maar ook de capaciteit van het hotel flink te vergroten. Op 1 november krijgen we de sleutel en dan kunnen we van start. Ik hoop dat alles in het voorjaar van 2019 af is. Voordeel is dat alle verbouwingen niet in het huidige gebouw plaatsvinden, waardoor onze gasten er geen hinder van ondervinden.”

Meetings en events
Het voormalige bedrijfspand van onder andere ABN AMRO aan de westzijde van het hotel wordt straks verbonden met het hotel door een grote lobby. In het nieuwe pand komen onder meer vergaderzalen en een buffetrestaurant, waar in het weekend ook de Live Cooking diners zijn. “Dan heb je aan de ene kant het hotelgedeelte en aan de andere kant de faciliteiten voor meetings en events. In de huidige vergaderzalen kunnen we boekingen tot zestig gasten aan. We krijgen regelmatig aanvragen voor veel grotere groepen. Straks kunnen we die wel kwijt, want dan hebben we zalen waar wel tweehonderd bezoekers in passen. Het nieuwe restaurant kan tevens als conferentiezaal dienen waarin we zelfs nog meer gasten kunnen ontvangen.” Het hotel krijgt bovendien een koffiebar en een skybar.

“Koffiebar Chiccio wordt een gezellige koffiecorner met de beste kwaliteit koffie, thee en lekkernijen. Gasten kunnen alles ook meenemen voor onderweg. De skybar komt op de zesde verdieping. Hotelgasten en mensen uit de buurt kunnen daar een drankje drinken met een geweldig uitzicht. Bovendien wil ik het Van der Valk Vitaal concept realiseren, dat al zeer succesvol is in Hotel Tiel, waarbij alles gericht is op gezondheid en vitaal worden. Met bijvoorbeeld een fitness, fysiotherapeut en andere paramedische specialisten en faciliteiten op het gebied van gezondheid. Ook wil ik graag, om het totaalplaatje compleet te maken, een kapper en schoonheidsspecialiste.”

Totaalpakket
Het aangekochte pand is zo groot dat een gedeelte wordt verhuurd aan bedrijven. Er zijn al diverse huurders gevonden en er is nog ruimte beschikbaar. “Als ondernemers interesse hebben, horen wij het natuurlijk graag! Je zit dan op een toplocatie met een totaalpakket: restaurants, zalen en overnachtingsmogelijkheden onder één dak. Dat alles centraal in Nederland.” Marlijn kijkt uit naar het vernieuwde, flink vergrote hotel. Daarbij vindt ze het belangrijk dat het nieuwe gedeelte dezelfde stijl krijgt als het huidige hotel. Ze heeft zelf een interieuropleiding gedaan en heeft ook genoeg ervaren familieleden die helpen met de inrichting. “Alles moet mooi op elkaar aansluiten. Het moderne gecombineerd met de huiselijke sfeer die we nu hebben. Het is belangrijk dat onze gasten zich op hun gemak voelen. Dat is ons uitgangspunt. Gastvrijheid zit bij onze familie in het bloed, dat weten de mensen die vaker bij Van der Valk komen.” Valk Magazine komt volgend jaar natuurlijk graag terug om het vernieuwde Hotel Amersfoort A1 te bekijken!