HOTEL AMERSFOORT A1
Dubbel zo mooi

Tien jaar na de opening is Hotel Amersfoort flink uitgebreid. Met onder meer een nieuw business center, koffiebar Chiccio, Sixx Skybar en Live Cooking restaurant heeft het hotel alles onder één dak voor een compleet verblijf.

De gunstige ligging aan de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam en dicht bij stad en natuur, maakt dit hotel al sinds de opening in 2010 een populaire plek voor zowel zakelijke gasten als toeristen. “Daardoor hadden we al langer het idee om uit te breiden, maar er waren eerder op dit terrein geen mogelijkheden”, vertelt general manager Marlijn van der Valk. “Twee jaar geleden kwam het voormalige bedrijfspand naast ons in de verkoop en meteen wisten we dat we daarvoor moesten gaan. Met een extra pand konden we onder andere de wens voor een compleet business center eindelijk realiseren.”
In het najaar van 2018 werd gestart met de grote verbouwing, die onlangs werd voltooid.  Het sluitstuk van de vernieuwing is de verbinding van de twee gebouwen door een glazen corridor, wat het hotel weer één geheel maakt. Daarin is ook de nieuwe hoofdingang van het hotel gerealiseerd, dat nu vrijwel verdubbeld is qua grootte.

Stijlvolle koffiebar
Als eerste was de nieuwe koffiebar Chiccio op de begane grond gereed. “Direct na de opening vorig jaar september wordt de koffiebar goedbezocht. De koffie is dan ook superlekker en je zit daar echt heerlijk om te werken of om bij te praten”, vertelt Marlijn. “Het is er net wat rustiger dan in het restaurant. Qua inrichting hebben we gekozen voor stijlvol en kalm, met natuurlijke materialen en veel groen.”
Koffiebar Chiccio heeft een uitgebreid aanbod van diverse koffievarianten die de barista’s vers bereiden en die je ook kunt bestellen voor onderweg. Voor de lekkere trek is er een kleine kaart met hapjes en tosti’s. “De koffiebar is nu open van maandag tot en met vrijdag tot half zes, al heb ik wel plannen om in het weekend te openen voor bijvoorbeeld high tea’s. Die houden we nu in het à-la-carterestaurant, maar voor kleinere gezelschappen zou dat ook prima hier kunnen.”  

Beste meetingplek
De volgende stap was de opening van het zo gewenste Van der Valk Business Center op de derde etage. Daar worden kantoorruimtes met een oppervlakte van 30 tot 100 m2 verhuurd aan bedrijven. “De wanden tussen de ruimtes zijn flexibel waardoor je als bedrijf eenvoudig kunt uitbreiden. Nieuw is ook dat we flexwerkstoelen verhuren. Die plekken kunnen ondernemers huren voor een dag, een maand of direct voor een jaar. In een rustige, fijne omgeving kun je hier dan werken wanneer je maar wilt.”

Het hotel heeft ook het aantal zalen uitgebreid naar maar liefst 26 zalen in verschillende groottes. “Hiermee hebben we een flinke stap gezet in ons streven om de grootste en beste meetingplek van Midden-Nederland te worden!” vertelt Marlijn enthousiast. “Onze ligging is ideaal: we liggen vrijwel letterlijk in het middelpunt van Nederland, we zijn geweldig bereikbaar aan de A1 en door de nieuwe parkeerkelder zijn er weer voldoende parkeerplekken. Voorheen was onze zaal voor 60 mensen de ruimste die we konden aanbieden, waardoor we helaas vaak ‘nee’ moesten verkopen op aanvragen voor grotere groepen. Daardoor wisten we dat uitbreiding noodzakelijk werd. In onze nieuwe congreszaal kunnen we wel 300 gasten kwijt. Meerdaagse congressen, grote bruiloften en feesten; er zijn nu veel meer mogelijkheden om alles te faciliteren.”

Volop keuze
Marlijn en haar team hebben voor de nieuwbouw goed gekeken naar de wensen van de gasten. “Met het nieuwe business center hebben we alles wat de zakelijke gast nodig heeft, maar daarnaast vergeten we zeker niet de mensen die hier hun vakantie willen doorbrengen of speciaal hier komen om te eten. Dat is ook de reden dat er een Live Cooking restaurant is gerealiseerd in de nieuwbouw. Met een grote pizza-oven in het midden en heerlijke gerechten op het buffet, kunnen gasten daar hun eigen maaltijd samenstellen. Je kunt dus voortaan kiezen waar je wilt eten, want er is ook nog altijd ons à-la-carterestaurant. Vooralsnog zijn de Live Cooking diners in het weekend en is er op zondag de brunch. Bij het à-la-carterestaurant hebben we ook een leuke kinderspeelhoek gemaakt.”
Niet alleen op culinair gebied, heb je hier veel te kiezen. Voor ontspanning en gezondheid ben je bij Hotel Amersfoort A1 ook op het juiste adres. “Met het concept Valk Vitaal hebben we alles voor vitaliteit en gezondheid onder één dak. Op de eerste etage vind je de beautysalon, fitnessclub en diverse paramedici, zoals een diëtist en fysiotherapeut. We hebben zelfs een vermoeidheidskliniek: je slaapt dan in het hotel en ondertussen worden er metingen gedaan om je slaapritme te analyseren. Daarnaast kun je in het Vitaal Lab een algehele gezondheidscheck doen. Ook hebben we de intentie om een kapsalon te openen. Dan kun je dus een lunchafspraak of meeting combineren met een knipafspraak, hoe handig!” 

Hotelbar met internationale allure
Letterlijk topstuk van het vernieuwde Hotel Amersfoort A1 is de in het voorjaar geopende Sixx Skybar, gelegen op de bovenste etage van het nieuwe gebouw. Door het coronavirus moest de bar na de opening helaas al snel dicht.

Marlijn vertelt: “Sixx Skybar was in maart net twee weken open toen we de deuren weer moesten sluiten. Dat was ontzettend jammer, want direct vanaf de opening was het een groot succes. Het was heel fijn toen we de gasten weer mochten ontvangen om te zien hoe blij verrast ze zijn als ze hier binnenkomen. Dit is echt een geweldige plek voor een avondje uit. Je zit in een prachtige ambiance, met lekkere cocktails en een fijn muziekje. Naast een uitgebreide drankkaart, heeft onze chef-kok een speciale menukaart samengesteld met heerlijke hapjes voor shared dining. Gerechtjes met een Oosters tintje zoals de soft-shell crab zijn erg in trek, maar ook oesters, charcuterie en een goede bitterbal zijn te bestellen. Het grappige is dat onze barkeeper Luciën hier eerst in de huishouding werkte. Toen hij hoorde dat deze skybar er kwam, vertelde hij dat hij in Roemenië waar hij vandaan komt, cocktailshaker was. Nu maakt hij hier de lekkerste drankjes

Sixx Skybar is open van donderdag tot zondag, vanaf de middag tot ’s avonds laat. De skybar is ook een mooie ruimte om af te huren voor een bijzonder feest of bedrijfsborrel. De nieuwbouw is met zes verdiepingen niet heel hoog, maar in de verte zie je wel de torens van de Amersfoortse binnenstad. “Deze omgeving heeft weinig hoogbouw, dus je hebt hier alsnog een mooi uitzicht”, zegt Marlijn. “Amersfoort wordt echt steeds leuker en levendiger. Het is bovendien steeds meer in trek bij jonge gezinnen, die verhuizen met name vanaf Amsterdam hierheen. Sixx Skybar is dan ook zeker een aanwinst voor Amersfoort: een hippe hotspot die goed bereikbaar is!” 

Puntje op de i
De omvangrijke verbouwing was een drukke tijd voor Marlijn en haar team en ze is ontzettend blij met het resultaat. “Eerlijk gezegd, nu het hele bouwproject klaar is, begint het pas écht voor mij”, zegt ze lachend. “Nu gaan we alle puntjes op de i zetten en bijsturen waar nodig. En eigenlijk ben ik altijd alweer bezig met nieuwe plannen. Maar voor nu ben ik bovenal trots op onze medewerkers. Het team is zo flexibel en onze mensen staan altijd voor de gasten klaar. Ik ben vooral heel blij dat iedereen nu eindelijk ons vernieuwde hotel kan komen bewonderen!”