VAN DER VALK HOTEL AMSTERDAM-AMSTEL IS OPEN!

Eindelijk is het zover, een groot moment in de historie van Van der Valk. De toekan is eindelijk geland binnen de stadsgrenzen van onze hoofdstad. Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel is open!

Bij binnenkomst weet je meteen: dit is hier groots aangepakt. Een prach­tige marmeren vloer, bijzonder wolkjesbehang en gouden receptiebalie zorgen voor een instant wow-gevoel. "Dat is ook helemaal de bedoeling”, vertelt Lucie Luiten trots. Lucie is vierde generatielid Van der Valk en samen met haar man Thymen Simons voert ze de directie over het nieuwe hotel. "De eerste indruk is heel belangrijk, dus we hebben flink uitgepakt.” Maar bij een ronde door het hotel is al snel duidelijk, dat er veel aandacht is geweest voor alle ruimtes. De verschillende type kamers, de restaurants, bar, zelfs de toiletten; het is mooi, aan alles is veel aandacht besteed.

De bouw van het hotel was geen snel en eenvoudig proces. De eerste paal werd 2,5 jaar geleden al geslagen, dus de bouwperiode duurde wat langer dan gebruikelijk. Hoewel dat misschien niet verwonderlijk is als je bedenkt dat het gebouw zeventien verdiepingen telt van in totaal 63 meter hoog en nog eens twee verdiepingen parkeergarage eronder heeft. Lucie: "Het gaf ons in ieder geval goed de tijd om alles uit te denken en voor te bereiden, zoals de namen en logo's voor de restaurants en bar, menukaarten, het interieur en natuurlijk het aannemen van een honderdtal medewerkers.” Een hotel in de hoofdstad stond al lang bovenaan op het verlanglijstje van Van der Valk, maar de ideale locatie was niet eenvoudig te vinden. Deze plek pal aan het einde van de A2en aan de afslag van de Al0, binnen de ring en met ligging aan een uitloper van rivier de Amstel voldoet aan alle eisen: makkelijk bereikbaar, en de stad binnen handbereik. Metrostation Overamstel ligt op 500 meter afstand en vanaf daar is het nog maar 9 minuten voor je midden op de Dam staat. En fiets je liever? Het hotel heeft mooie én goede stadsfietsen in de verhuur van VanMoof.

Geperfectioneerd tot in de puntjes
Het hotel heeft 206 kamers, waaronder zes verschillende kamertypes. Zo zijn er comfort kamers, business kamers en ook suites en penthouses. Ook bij de inrichting van deze kamers is niet over één nacht ijs gegaan. 'Neef Ab' uit Hotel Sassenheim stelde maar wat graag drie kamers uit zijn hotel ter beschikking voor het maken van proefkamers ‘model Amsterdam’. Dé manier om deze kamers tot in de kleinste details te perfectioneren. 

“Wat zeker het noemen waard is, is dat één derde van alle kamers een bubbelbad heeft”, vertelt Lucie. En hoe prachtig de kamer vanbinnen ook  is, het meest mooie ervan is misschien wel het uitzicht. Aan de ene kant kijk je over de stad heen en ook de andere kant van het gebouw is indrukwekkend en vol leven: vliegtuigen, de trein, metro, de Arena, je kunt zelfs lezen wat er aan de buitenkant van het Ziggo Dome-scherm geschreven staat!

Elk restaurant een eigen stijl
Om de gasten zoveel mogelijk keuzes te bieden heeft het hotel verschillende restaurants en bars, elk met een heel eigen stijl. Zo vind je op de begane grond het à-la-carte restaurant Amstelle, een naam die refereert naar de geschiedenis van Amsterdam en wat klassieker en eleganter is. Lucie: "Ik vind alles hier goed gelukt, maar restaurant Amstelle is iets waar  ik heel trots op ben. Het is precies geworden zoals ik het in gedachten had. De opvallende bomenprint van het behang bijvoorbeeld, was echt niet makkelijk te vinden. We hebben van alles geprobeerd: kunstenaars, bestaande prints, maar het was het allemaal niet. Uiteindelijk heeft een  grafisch ontwerper bomen uit schilderijen van oude meesters verwerkt tot een bomenbehang en dat hebben we laten drukken.” Er wordt in restaurant Amstelle internationaal gekookt, meteen Amsterdamse knipoog. Dat betekent dus veel producten uit de regio en verrassende gerechten!

Buffetrestaurant 't IJ is de plek waar 's ochtends het ontbijt klaarstaat, op weekdagen een lunchbuffet en in de weekenden kun je er ’s avonds terecht voor een live cooking buffet. Er is hier heel bewust gekozen voor  een huiselijke en warme sfeer. Lucie: “Gasten moeten hier het idee hebben dat ze thuis even ontbijten.”

Voor wie zin heeft in meer laagdrempelig, comfort food is er Bar Moqum op de begane grond. Hier staan salades, burgers en curry's op de kaart. En natuurlijk is ook iedereen welkom die alleen een drankje wil drinken, van een kop koffie tot een uitgebreide cocktail. Het is echt een ontmoe­tingsplek binnen het hotel. En dan is er nog Club Pampus. Te vinden op de bovenste verdieping van het hoofdgebouw, met dus een spectaculair uitzicht en een bijbehorend interieur: een vier meter hoog plafond, open haard, podium, bar en sfeervolle zitjes. Club Pampus is ideaal voor feestjes en borrels tot honderd personen. “Maar het is ook zeker geschikt voor mensen die een out of the box vergaderlocatie zoeken”, vertelt Lucie.

Lekker aanmodderen in Wellness De Tropen
Vanuit Club Pampus kijk je uit op het zwembad, wat hoort bij de uitge­breide wellness die half november is open gegaan. "Hiermee kunnen we ons echt onderscheiden; zegt Lucie trots. "Onze Wellness De Tropen beslaat maar liefst 210men heeft heel veel faciliteiten. Zoiets kom je in Amsterdam niet tegen  binnen het viersterren hotelsegment.” Er is een sauna, infraroodsaunq, en stoomcabine en een rasulruimte, waar je je met oliën en modder kunt insmeren, wat een reinigend en peelend effect op de huid heeft en het is er heerlijk ontspannen op het terras bij het verwarmde buitenzwembad. Deze heeft een jetstroom, waar je tegenin kunt zwemmen. Wie liever fitness doet, kan terecht in de aangrenzende Gym Adam, waar allerlei cardioapparaten en gewichten op je wachten. Ook kun je hier boksen en elke zaterdag en zondag om negen uur kun je een yoga-sessie volgen, begeleid door een ervaren yogi. Kortom, voor elk wat wils. Buiten Club Pampus heeft het hotel nog elf zalen ter beschikking voor alle zakelijke gasten. Er zijn vier boardrooms en zes multifunctionele zalen die aan te passen zijn naar de grootte en wensen van groepen. Daarnaast heeft het hotel een congreszaal van 375 m2. Uiteraard zijn de zalen voorzien van alle gemakken en moderne technieken, zoals LCD presentatieschermen, een akoestisch plafond, geluidswerende wanden, geluidsinstallatie en een ClickShare draadloos presentatiesysteem.

Lucie: "Ik vind het een grote eer dat ik samen met Thymen dit hotel voor de familie mag runnen. Het is heel bijzonder dat dit het eerste Van der Valk Hotel binnen de ring van Amsterdam is en we zijn hier dan ook ongelofelijk trots op. De eerste reacties zijn in ieder geval enorm enthousiast en de aanvragen stromen binnen. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om de Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel beleving voor alle gasten onvergetelijk te maken.”