HOTEL ARNHEM
Restaurant De Veluwe: persoonlijk en groen

Eindelijk konden op 1 juni de deuren open van het volledig vernieuwde restaurant van Hotel Arnhem. Nu is iedereen welkom in restaurant De Veluwe om het resultaat te bekijken van de grote metamorfose.  

Begin dit jaar werd het restaurant van Hotel Arnhem compleet verbouwd. Met man en macht werd er doorgewerkt om op tijd klaar te zijn voor de beoogde opening op maandag 16 maart. Helaas moest die vanwege het coronavirus worden uitgesteld. Hoteldirecteur Lotte van der Valk en haar partner Wouter waren dan ook extra blij toen de lockdown van de horecazaken voorbij was. “Vanaf begin januari startte de verbouwing van ons restaurant De Veluwe. We hadden een strakke planning waarin we in tien weken klaar moesten zijn”, vertelt Lotte. “Ik was in die tijd hoogzwanger en maakte me in de laatste week voor de opening nog druk om allerlei details en wilde alles tot in de puntjes geregeld hebben. De laatste loodjes van mijn zwangerschap waren ook de laatste loodjes van de verbouwing, want op vrijdag 13 maart is onze dochter Jip geboren. Helaas werd de avond voor  de heropening van het restaurant aangekondigd dat de horecazaken vanwege het coronavirus dicht moesten.”

“Achteraf hadden we dus niet zo’n haast hoeven hebben, maar dat wisten we toen natuurlijk niet!”, zegt Wouter. “We zijn gedurende de hele coronaperiode wel opengebleven voor hotelgasten. Echter was ons restaurant toen nog gesloten. We waren dan ook erg blij dat we vanaf 1 juni ons mooie restaurant konden laten zien aan onze gasten.”   

Link met de groene omgeving
Zowel de indeling als het interieur is volledig veranderd, waardoor je hier echt in een ander restaurant zit dan voorheen. Wouter vertelt: “De complete ruimte is gestript en werd opnieuw opgebouwd. Vrijwel alles is nieuw: het plafond, de elektra, de luchtbehandeling. Het ontbijtbuffet is verplaatst en groter dan eerst. We hebben daar nu ook Live Cooking waarmee we kunnen uitpakken. Dat was iets dat we zeker bij het ontbijt misten. We zijn blij dat dat zo goed is gelukt en kregen daar meteen positieve reacties op.”

Wouter was met Lotte’s broer Bart druk met de praktische en technische kant van de verbouwing. Lotte heeft met haar moeder Gera de inrichting bedacht. Lotte licht toe: “Voorheen was het één grote ruimte. Graag wilden we het wat knusser maken. Het restaurant is opgedeeld door wanden gemaakt van open kasten en er zijn gezellige hoekjes gecreëerd. Rondom de bar staan hoge tafels waar je lekker even een drankje kunt drinken. De bar is bewust naar het midden van de ruimte verplaatst zodat je, als je binnenkomt, direct iemand achter de bar ziet die je welkom heet. Dat voelt meteen persoonlijk. Daarnaast vonden we het belangrijk om de verbinding met de groene omgeving terug te laten komen in het interieur. Het hotel ligt midden op de Veluwe. Dat herken je aan de natuurlijke materialen, zoals hout en marmer, en door het gebruik van aardetinten en groen.”

Niet alleen het restaurant is vernieuwd, ook werd er een gloednieuwe menukaart bedacht. Met veel zorg en aandacht worden alle gerechten gekozen. “In de keuken werken we veel met streek- en seizoensgebonden producten”, vertelt Wouter. “Elk seizoen passen we de kaart weer aan. In het najaar staan uiteraard de wildgerechten op het menu. Er zijn veel gasten die daarvoor speciaal bij ons komen dineren. Ook de presentatie van de gerechten krijgt van het keukenteam veel aandacht. Onze klassieke gerechten hebben we in een nieuw jasje gegoten. Je krijgt hier de bekende schnitzel, maar dan ‘à la 2020’.”

Even helemaal weg
De afgelopen jaren is er veel vernieuwd in Hotel Arnhem. “We hebben steeds een ander deel van het hotel verbouwd”, vertelt Lotte. “Na de verbouwing van bar brasserie West-End in 2018 was het restaurant aan de beurt, zodat alles weer helemaal up-to-date is. Bovendien past het qua stijl nu beter bij elkaar. De fijne sfeer en warmte van elke ruimte zorgt ervoor dat je je in ons hotel meteen thuis voelt. Dat horen we heel vaak, zowel van zakelijke gasten als gasten die voor een weekendje weg naar ons komen. Door de geweldige ligging en de goede faciliteiten is dit voor iedereen een fijne en mooie plek om te verblijven. Je zit midden in het groen en dicht bij de stad Arnhem.  Je kunt heerlijk ontspannen in onze wellness, in de comfortabele kamers en in het gloednieuwe restaurant.”

Wouter vult aan: “In deze onzekere periode door corona ontdekken meer mensen de schoonheid van Nederland. Je hoeft niet naar het buitenland om even helemaal weg te zijn. In elk seizoen is het fijn om bij ons te verblijven. De Hoge Veluwe is altijd bijzonder om te bezoeken en is in het najaar misschien wel op haar mooist. Dan is het ook de bronsttijd van de herten en kun je ze met een beetje geluk horen burlen. Dat kun je vanaf hier allemaal beleven.”