Van der Valk Hotel Breda Princeville - Vol nieuwe aanwinsten

Ben en Silvia Wohrmann, 3e generatie Van der Valk, hebben samen de leiding over Hotel Breda Princeville. Hun twee kinderen Lars en Jessica werken sinds vorig jaar ook mee in het hotel, want er is de afgelopen tijd veel veranderd. Zo is het hotel flink uitgebreid. Voor Valk Magazine reden genoeg om een kijkje te nemen.

Het zwembad, dat is een grote aanwinst voor ons hotel”, vertelt Ben Wohrmann vol overtuiging. De bouw van de gehele zijvleugel is twee jaar geleden afgerond en biedt zoveel moois. Ook is er een wellness gerealiseerd met een bubbelbad, sauna, hamam en fitness. “Sinds deze realisatie zit het hotel ieder weekend vol. Het zwembad is een zoutwater bad, je ruikt hierdoor geen chloor zodra je het hotel binnenstapt. Daarnaast is het ook veel beter voor de huid. Voor degene die van actief zwemmen houden, hebben we een jetstreamer in het bad laten plaatsen. Op deze manier kun je eindeloos tegen de stroming in blijven zwemmen zonder baantjes te hoeven trekken. Naast het zwembad ligt op de zuidkant een nieuw aangelegd terras. Met ligbedden en een buitenbar is het hier bij goed weer goed vertoeven.”

Naast de wellness heeft de uitbreiding ook voor 42 extra hotelkamers gezorgd, waarvan zes luxe themasuites. “Onze kinderen Jessica (25) en Lars (21) werken sinds anderhalf jaar ook mee in het hotel. Jessica heeft ons geholpen met de invulling van de nieuwe suites. Wij hadden al kleurkeuzes gemaakt, maar Jessica wilde graag met thema’s werken. Uiteindelijk hebben we haar plannen doorgevoerd en met succes, want de themasuites zijn erg populair. Met name de luxe Champagne suite van zestig vierkante meter met sunshower en sauna is erg gewild”, vertelt Silvia.

Lars heeft inmiddels de hotelschool afgerond en is werkzaam in het restaurant. Sinds kort is er een Live Cooking buffet waar Lars mede verantwoordelijk voor is. “Uiteindelijk wil Lars zich verdiepen in boekhouding, maar eerst gaat hij naar Australië om de Bartending School te volgen. Hier hebben wij natuurlijk straks als hij weer terugkomt profijt van”, vertelt Ben trots.

‘De Prinsenzaal kan in tweeën worden op gesplitst en met de sfeervolle break-out ruimte heeft de gast de mogelijkheid voor een uitgebreide lunch of borrel.’

Door alle vernieuwingen weet ook de zakelijke gast Hotel Breda Princeville goed te vinden. Met 24 zalen is er voor iedere vraag een passend aanbod. En met de vernieuwde Prinsenzaal is het aanbod nog completer. Deze zaal kan in tweeën worden opgesplitst en met de sfeervolle break-out ruimte heeft de gast de mogelijkheid voor een uitgebreide lunch of borrel. Zelfs Live Cooking is mogelijk, door de keuken die erin staat. Ben: “Deze zaal is ideaal voor grote groepen gasten die heel de dag ongestoord willen vergaderen. Soms zien we twee verschillende vergaderopstellingen en wordt er na afloop samen gegeten en geborreld. We vinden flexibiliteit belangrijk en denken graag mee.”

De laatste uitbreiding en renovaties zijn steeds in dezelfde stijl uitgevoerd. “Klassiek met een tintje modern”, zo omschrijft Ben de stijl van het hotel en indirect de smaak van zijn vrouw Silvia, want zij houdt zich bezig met de inrichting. Het directiepaar is constant bezig met vernieuwing. Silvia: “We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Daarom zijn we niet specifiek een modern of klassiek hotel. Een smaakvol tijdloos interieur is wat we willen.” Ben vult aan: “Daarnaast willen we dat alles netjes blijft, onderhoud is erg belangrijk. Hier zijn we permanent mee bezig.” Naast de aankleding van het hotel zorgt Silvia er ook voor dat de shop, dat zijn de vitrines in de lobby, goed gevuld is met sieraden en tassen. “De shopartikelen zijn erg populair. We hebben een breed aanbod van verschillende merken voor jong en oud. We hebben net de nieuwe wintercollectie en het loopt harstikke goed. We merken dat gasten graag een tastbare herinnering aan hun verblijf meenemen”, aldus Silvia.

Tot slot vertellen Ben en Silvia nog over het authentieke centrum van Breda dat eind december elf dagen lang wordt omgetoverd tot Winter Wonderland. In het hele centrum zijn kraampjes te vinden met leuke feestartikelen en er is genoeg lekkers te halen, zoals verse wafels en chocolademelk.

Nieuwsgierig geworden naar het hotel? De directie nodigt u van harte uit!