Home

HOTEL BREUKELEN

Klaar voor de toekomst 

Nu ook het buffetrestaurant en de looppassage geopend zijn, is na anderhalf jaar de verbouwing van Hotel Breukelen helemaal gereed. Tijd om alles te bewonderen!

‘Na 18 maanden verbouwen is het nu helemaal af.’

Eerder gaven we in Valk Magazine al een kijkje in het vernieuwde Hotel Breukelen, nieuwsgierig naar alle veranderingen. Met onder meer een modern businesscentrum, twee restaurants en hotelbar, zijn de faciliteiten en de capaciteit flink uitgebreid. General manager Nick Timmers, vierde generatie Van der Valk, leidt ons rond in het hotel dat al ruim dertig jaar vooral bekend is door het markante hoofdgebouw dat elke automobilist op de A2 bij Breukelen zal opvallen. “De uitstraling van het hoofdgebouw, een kopie van het keizerlijk paleis in Peking, paste totaal niet bij onze faciliteiten en service. Naast alle vernieuwingen aan de binnenkant, was het aanpakken van de buitenkant dus een belangrijk punt in de verbouwing”, vertelt Nick.

Positieve reviews
Nick is sinds dit jaar toegetreden tot de directie in het hotel waar hij is opgegroeid. “Na 18 maanden verbouwen is het nu helemaal af. De verbouwing verliep bijna helemaal volgens schema en we kijken er heel tevreden op terug. Ik ben er best trots op dat we zo’n ingrijpende verbouwing hebben kunnen doen zonder te sluiten of gasten teleur te stellen. Alles draaide hier gewoon door. Het mooiste is nu om de reacties van onze gasten te horen als ze hier binnenkomen. Ook in de reviews zie je duidelijk dat de vernieuwingen hoog scoren.”

De verbouwing verliep in fases. Als laatste werden de hotelbar, twee terrassen, het Live Cooking restaurant en de looppassage geopend. Nick laat het ons zien. “Voorheen hadden we niet zo’n fijne bar om even een drankje te doen, dus hier ben ik echt heel blij mee. Je kunt er heel gezellig zitten. Bovendien zijn aan de buitenzijde van het hotel twee terrassen aangelegd: een terras aan de voorkant en een terras in de vorm van een knusse theetuin. Die waren net voor de zomer klaar toen het mooie weer begon, dus daar hebben onze gasten direct volop van kunnen genieten.”

Geweldige live Cooking
Wanneer Nick doorloopt naar het nieuwe Live Cooking restaurant, lijkt hij nog enthousiaster te worden. Dat is niet voor niets, zien we al snel. In deze sfeervolle ruimte wordt elke dag het ontbijt geserveerd en zijn in het weekend de Live Cooking buffetten. “Voorheen werden de zalen omgebouwd tot buffetrestaurant. Nu hebben we een gloednieuw restaurant voor à-la-cartegerechten en deze geweldige ruimte voor Live Cooking. Onze chef-koks en het keuken-team bereiden hier live de heerlijkste gerechten.” Zorg dat u trek heeft als u hier komt dineren, want er is volop keuze, zoals Aziatische wokgerechten, Italiaanse specialiteiten, een patisserie met de heerlijkste taarten, een crêperie en een kinderhoek met snacks voor de kleintjes. Hoewel het een groot restaurant is, oogt het zeer sfeervol. Nick licht toe: “We hebben samen met de chef-koks goed nagedacht over de presentatie van de gerechten. Zo grillen we vlees op lavastenen en staan er stalen pannen waar voorheen grote schalen stonden. Alles om het eten mooi tot zijn recht te laten komen. Door in het restaurant verschillende hoeken en zogenoemde eilandjes te maken, ingedeeld op type keuken of gerecht, oogt het gezellig. Je krijgt hier het idee van een foodmarket waarbij je bij verschillende eettentjes wat lekkers haalt.”

Nu de looppassage van het hoofdgebouw naar het hotelblok met de kamers en de wellness met zwembad gerealiseerd is, kunnen gasten na het diner nu ook bij slecht weer droog hun kamer bereiken. “Door deze verbinding is het hotel één geheel geworden en passen alle ruimtes beter bij elkaar. Evenals de buitenzijde dus waar alle Chinese elementen uit zijn gehaald. Door het gebruik van natuurlijke materialen als hout en natuursteen matcht de buitenkant beter bij het moderne interieur van het hotel.” 

Nieuw tijdperk
Samen met zijn ouders Pieter en Til Timmers heeft Nick de verbouwing geleid, waarbij zijn vader vooral bezig was met het technische gedeelte van de bouw en zijn moeder met het design en de inrichting. 

Nick: “Het was erg bijzonder om dit samen met mijn ouders te doen. Voor ons was dit het perfecte moment om de leiding over te dragen. Mijn ouders doen nu een stapje terug in het hotel dat zij hebben opgebouwd.” Op de vraag of zijn ouders het lastig vinden dat er in het vernieuwde Hotel Breukelen bijna niets terug te zien is van hoe zij het hebben neergezet, is Nick duidelijk in zijn antwoord. “Zij staan daar juist positief in! Alles werd vernieuwd in het hotel en ik kwam ‘nieuw’ over vanuit Hotel Veenendaal.

Het is de start van een nieuw tijdperk voor Hotel Breukelen. Het hotel ligt op een toplocatie, centraal tussen Utrecht en Amsterdam en bij een treinstation. Nu alles verbouwd en uitgebreid is kunnen we nog meer gasten verwelkomen en het hen naar de zin maken. Hotel Breukelen is er klaar voor!”