HOTEL CUIJK-NIJMEGEN
Nieuw Live-Cooking Restaurant

Eind vorig jaar opende het nieuwe Live Cooking restaurant van Hotel Cuijk-Nijmegen. Nu is het hotel nog completer.

Eigenlijk zijn Fred en Arda van der Valk, het directiepaar, altijd wel bezig met vernieuwingen in hun hotel, maar de afgelopen tijd zijn er enkele grotere verbouwingen geweest, met het nieuwe Live Cooking restaurant als absolute hoogtepunt. Arda vertelt: “Voorheen hadden we wel een Live Cooking gedeelte, maar dat konden we alleen gebruiken bij het ontbijt en brunches. Nu heeft het restaurant een geweldig mooi Live Cooking buffet en is de ruimte flink vergroot met ruim honderd extra zitplaatsen. Hiervoor is er uitgebouwd, waardoor we het terras moesten verplaatsen. Het nieuwe terras ligt nu verder naar het zuiden, dus heeft eigenlijk een nog betere ligging.” 

Jaargetijden centraal
Met kerst ging het Live Cooking restaurant open waardoor het keukenteam direct flink aan de bak kon, maar alles verliep probleemloos. Zowel de reacties van de gasten als van de medewerkers zijn zeer positief. Fred: “Het is geweldig hoe het team vanaf de start zo buitengewoon goed draait. Het vergt best een andere discipline van de koks of je nu in een gesloten keuken werkt of voor de ogen van je gasten de gerechten bereidt. Die interactie met de gasten vinden ze juist allemaal ontzettend leuk. Iedereen was ook erg betrokken bij de voorbereidingen, dus dat werkt extra fijn.” 

Het Live Cooking restaurant is op zaterdagavond en zondagavond open voor het diner en op zondagmiddag voor de brunch. Ook voor zakelijke bijeenkomsten of feesten kunnen op maat Live Cooking arrangementen worden gemaakt. In het restaurant staan de jaargetijden centraal. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met seizoensgroenten. “Onze koks bieden steeds wisselende gerechten om onze gasten te blijven verrassen. Het hotel ligt midden in een aspergeregio, dus uiteraard wordt nu in het voorjaar met asperges gewerkt”, aldus Fred.

Extra familiekamers
Door de gunstige ligging van het Brabantse hotel op de grens met Limburg en Gelderland en vlak bij Nijmegen is het ook onder zakelijke gasten geliefd. Het hotel heeft elf zalen met mogelijkheden tot wel vijfhonderd personen. Arda: “Afgelopen jaar zijn al onze zalen met een soft renovatie opgefrist. Ze kregen ander behang, een nieuwe vloer, gordijnen en extra technische benodigdheden. Alles is weer helemaal up-to-date!” 

Op de planning voor dit voorjaar staat de opening van acht familiekamers, vertelt Arda. “Op dit moment hebben we maar één familiekamer en die is vrijwel altijd bezet. We merken dat daar vraag naar is, dus bouwen we momenteel deze extra grote kamers met een apart gedeelte waar de kinderen kunnen slapen.”

Duurzaamheid
In het begin van het jaar is ook de keuken verbouwd. Voorop stond het verduurzamen van de keukenprocessen. Zo wordt er nu gekookt op inductie. Fred licht toe: “Sowieso is duurzaamheid een belangrijk thema bij alle vernieuwingen in het hotel. Zo doen we aan warmtewinning, is er overal led-verlichting aangelegd en zijn er op onze parkeerplaats vele zonnepanelen aangelegd voor eigen stroomvoorziening. Deze liggen op een overkapping waaronder je je auto parkeert. Ons streven is om ons hotel nog completer en groener te maken, met het oog op de toekomst. We willen het op den duur goed kunnen overdragen aan de volgende generatie in onze familie en dan moet ons hotel helemaal klaar zijn voor de toekomst.”

Een duurzaam, ‘groen’ hotel past ook helemaal in deze natuurrijke, landelijke omgeving met veel boerderijen, de Kraaijenbergse Plassen en de Mookerheide. Niet voor niets verblijven er altijd veel wandel- en fietsliefhebbers in Hotel Cuijk-Nijmegen. Bovendien wordt momenteel naast het hotel een wandelpark aangelegd. Fred: “Ik blijf het zeggen: ons hotel ligt in het mooiste stukje van Nederland!”