Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen - Gezellig familiehotel

Gelegen op de grens van drie provincies ligt Hotel Cuijk-Nijmegen.
Fred en Arda van der Valk, 3
e generatie, staan hier al bijna twintig jaar aan het roer. Sinds kort werken ook hun kinderen Marc en Rene?e mee. Samen zorgen ze voor het reilen en zeilen in het hotel, zowel voor als achter de schermen.

Hotel Cuijk-Nijmegen bestaat al bijna twintig jaar en is volgens Fred continu in ontwikkeling, Fred: “De afgelopen jaren zijn we steeds bezig geweest met bouwen en veranderen. De gehele receptie en lobby zijn vernieuwd. Ook hebben we een groot deel van de kamers aangepakt. Bij deze modernisering kiezen we voor warme en sfeervolle kleuren, want we willen trouw blijven aan de gastvrijheid van de Brabanders. We vinden het belangrijk om mee te gaan met de tijd en met de wensen van de gast.” Er is in de afgelopen jaren veel veranderd in het hotel. Volgens Arda is de markt het meeste veranderd. “De gast denkt anders dan een aantal jaren geleden. Vroeger hadden we maanden van tevoren een reservering binnen, dit is nu soms een dag van tevoren. Dit vraagt veel flexibiliteit. Dit geldt helemaal voor de toeristische gast, als het mooi weer wordt willen ze eropuit. Wij proberen hier onze prijzen op aan te passen.”

‘We zitten in een agrarische omgeving, waar de seizoenen belangrijk zijn. Dit zie je ook terug in onze menukaart.’

Sinds kort werken Marc (27) en Rene?e (26) mee in het hotel. Rene?e houdt zich voornamelijk op de achtergrond bezig met onder andere de bestellingen en planningen. Marc is verantwoordelijk voor alles wat aan de voorkant gebeurt, zoals de verkoop en aansturing van het personeel. Dit is voor Fred en Arda een erg positieve ontwikkeling. “Op deze manier krijgen wij meer tijd voor andere dingen. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met de gezamenlijke inkoop voor een deel van het concern. Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk op te leiden, maar hoe de toekomst eruit gaat zien, weten we nog niet. Maar de wil is er in ieder geval wel om het stokje uiteindelijk door te geven. Onze taak is dan ook om de toekomst voor de volgende generaties veilig te stellen”, vertelt Fred trots.

De menukaart heeft de laatste jaren een grote verandering ondergaan. Fred: “De gast die van a? la carte houdt, ontwikkelt zich steeds meer. Er wordt bijvoorbeeld minder vlees gegeten en meer vegetarisch. Ook werken we veel met biologische streekproducten, die we sinds kort ook verkopen in onze shop.” Marc vult aan: “We zitten in een agrarische omgeving, waar de seizoenen belangrijk zijn. Dit zie je ook terug in onze menukaart.”

Ontzorgen is iets wat de familie belangrijk vindt en wat zij graag doet. Zowel voor de toeristische gast als de zakelijke gast. De zakelijke gast heeft naast de reguliere vergaderzalen de mogelijkheid om het Grand Cafe? te boeken. Dit is echt uniek vergaderen. Arda: “Wij vinden het belangrijk dat zalen multifunctioneel zijn. Dit betekent niet alleen geschikt voor een geslaagde meeting, maar er moet ook een feestje gehouden worden. Gezellig vergaderen vinden wij belangrijk. In het Grand  Cafe? is iedere vergaderopstelling mogelijk. De kroonluchters geven de ruimte veel sfeer en gezelligheid. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van de bar. Dit is natuurlijk ideaal als je achteraf nog lekker wilt borrelen.” Inmiddels zijn er diverse vergaderzalen gemoderniseerd, volledig in stijl en passend bij de sfeer van het hotel: klassiek met moderne elementen.

‘Zalen moeten functioneel zijn, niet alleen geschikt voor een meeting maar ook voor een feestje.’

Voor de toeristische gast biedt de winter zoveel moois in de omgeving van het hotel, zoals wandelen in de prachtige bossen. Het Land van Cuijk biedt de mogelijkheid om prachtig te fietsen door een winters landschap. Bezoek bijvoorbeeld de recentelijk geopende ‘Romeinse weg’ langs de historische erfenissen van het Romeinse rijk. En een bezoek aan de Duitse kerstmarkten is ook zeker de moeite waard. Vanaf Hotel Cuijk-Nijmegen bent u daar zo.

De oplettende lezer heeft waarschijnlijk al gezien dat Arda ook de vaste wijncolumnist is van Valk Magazine. Inmiddels hebben Fred en Arda allebei een grote passie voor wijn ontwikkeld en hebben ze een wijngaard naast het hotel van bijna e?e?n hectare. Arda: “We zijn nu allebei zo’n zes jaar bezig met wijn. Ik ben begonnen met de studie tot vinoloog en ik hoop dit begin 2018 af te kunnen ronden. Drie jaar geleden zijn we zelf een wijngaard begonnen. De wijn die dit jaar geproduceerd wordt, hopen we volgend jaar te kunnen verkopen. Hoe leuk is dat!” Een grote wens van het directiepaar is om een eigen label, Van der Valk wijnen, op te zetten. Fred: “We willen graag zelf wijnen importeren en een kaart samenstellen met de vaste wijnleverancier. We proberen voor het hele concern een soort helpende hand te bieden wat betreft het inkopen van specifieke wijnsoorten.”

De familie Van der Valk nodigt u van harte uit om een heerlijke wijn te komen drinken en zelf de Brabantse gezelligheid van Hotel Cuijk-Nijmegen te ervaren!