HOTEL DEN HAAG-WASSENAAR
Nieuw directiepaar

Sinds begin dit jaar heeft Hotel Den-Haag Wassenaar een nieuw directiepaar. Alex Luiten keerde samen met zijn vrouw Roxanne terug naar de omgeving waar hij is opgegroeid.

Na drie jaar in Hotel Melle-Osnabrück in Duitsland, waren Alex en Roxanne klaar voor een nieuw avontuur. In februari was de overdracht door Jack en Corine Luiten. Zij hebben maar liefst 45 jaar lang de leiding gehad over Hotel Den Haag-Wassenaar. “Gelukkig hoeven mijn oom en tante het hotel nog niet helemaal los te laten”, vertelt Alex. “De grote verbouwing gaat hier binnenkort van start. Zij zijn zo lang met de voorbereidingen hiervoor bezig geweest, daar blijven ze nog bij betrokken en zullen ons zeker volgen. Dat is alleen maar fijn.”

Alex en Roxanne hebben in Hotel Melle-Osnabrück al een grote verbouwing geleid. Alex: “Alles wat we daar geleerd hebben, kunnen we hier goed gebruiken. Het hotel wordt uitgebreid met onder meer 120 kamers, een wellness en een fitnesscentrum. Ook het restaurant wordt aangepakt. Alles bij elkaar gaat het om een grote vernieuwing.”

Lange historie
Het jonge directiepaar voelde zich al snel thuis op hun nieuwe werkplek, al is Hotel Den Haag-Wassenaar wel een ander soort hotel dan Hotel Melle-Osnabrück, vindt Roxanne. “Iets eten bij Van der Valk is in Nederland echt een begrip, we zagen dat dat in Duitsland nog aan het groeien is. Dit hotel heeft zo’n lange historie. Met restaurant De Bijhorst is het hier allemaal ooit begonnen en nog steeds komen veel gasten uit de regio bij ons dineren of komen voor een kopje koffie met een taartje.” Alex vult aan: “Dit is een van de eerste Van der Valk Hotels en heeft een speciale plek in onze familie. Mijn vader heeft de bouw van het huidige hotel destijds geleid en nu ben ik hier, dat vind ik erg mooi.”  

Stad en natuur
Hotel Den Haag-Wassenaar is gunstig gelegen, goed bereikbaar vanaf de snelweg. Met de stad Den Haag, de groene omgeving van Wassenaar en het strand in de directe omgeving biedt het hotel veel mogelijkheden. Roxanne: “Het is een heel mooie locatie, zowel voor zakelijke doeleinden als voor weekendjes weg. Zakelijke gasten waarderen het dat ze voor de deur kunnen parkeren en niet de drukke stad in hoeven. Voor families zijn vanaf hier uitstapjes naar zee en Duinrell populair. In de natuurrijke omgeving kan je heerlijk wandelen en fietsen. De combinatie van business en leisure maakt dit hotel extra bijzonder. Voor iedere gast is er genoeg te doen!”