HOTEL EINDHOVEN & THE CITY
SHARE THE VIBE

Eindhoven fonkelt en bruist. Met een energie die je er al vond in de glorietijden van Philips en DAF en die nog steeds voelbaar is in elke vezel van de stad. Het is de stad van de doeners en de makers, van ‘samen creëren’. Van een onophoudelijke stroom aan creativiteit en innovatie. Je wordt er gegrepen door een vibe die je nergens anders vindt. Dit is de stad waar je wilt zijn. Voor een weekend vol shoppen, wining & dining, verrassingen en inspiratie. De ideale uitvalsbasis: Van der Valk Hotel Eindhoven. Share the vibe!

Hotel Eindhoven ligt al bijna 45 jaar ideaal aan de rand van de stad, direct aan de snelweg en dicht bij het groen én de places to be van Eindhoven city. Het is de perfecte plek voor een bezoek aan de stad en de regio. Overnacht in een van de recent vernieuwde kamers, geniet van een uitgebreid ontbijt en ga op ontdekkingsreis. De stad ligt aan je voeten.

Een stad als geen andere
“Eindhoven is een stad als geen andere”, vertelt Rick Polman, directeur van Hotel Eindhoven. En hij kan het weten. Hij groeide op in het hotel toen zijn vader er aan het roer stond en nam die mooie taak jaren geleden over. Rick wil zijn hotel qua gevoel laten aansluiten bij de stad. “Pijlers van Eindhoven zijn technologie, design en kennis. Dat zijn onze krachten en op die gebieden blinken we wereldwijd uit. Tijdens grote internationale evenementen als de Dutch Design Week en Glow laat de stad zien wat ze op die vlakken te bieden heeft. Maar ook op urban gebied is Eindhoven zeer invloedrijk. Met de internationaal befaamde skate- en bmx-hal Area51 en een rijke graffiti-scene met als jaarlijks hoogtepunt het festival ‘Step in the Arena’, waar streetart kunstenaars van over de hele wereld naartoe komen.”

Even verderop vind je het iets kleinere Strijp-R, de thuisbasis van wereldberoemd ontwerper Piet Hein Eek. Je kunt er gluren in zijn werkplaats, de enorme winkel bezoeken en lekker eten in het restaurant.

Woensel-West
Woensel-West is een kleurrijke volksbuurt op een steenworp afstand van Strijp-S. Na het sluiten van de Philipsfabrieken - waar veel bewoners werkten - kreeg de wijk te maken met problemen en achterstand. Inmiddels heeft de buurt een ware transformatie ondergaan en is het dé plek voor te gekke shops, kleurrijke streetart en bijzondere architectuur. Met recht een wijk om op je gemak rond te struinen en van de ene in de andere verbazing te vallen. Niet te missen zijn de Woensel Westside Stores: een verzameling toffe winkels die je nergens anders vindt. Origineel, eigenwijs en een beetje underground. Van vintage tot home-accessoires en van food shops tot heerlijke koffietentjes om uren te blijven hangen.

De Bergen
In De Bergen winkel je bij authentieke boetiekjes en speciaalzaken. En je kunt er bijna niet kiezen uit het enorme scala aan restaurants en bars. Het is een van de oudste wijken van de stad, gezellig, vol kleine straatjes die leiden naar het gezellige Wilhelminaplein. Een plek van zien en gezien worden en voor een tikkie ‘chique’ vibe.

Genneper Parken
De Genneper Parken liggen in de achtertuin van Hotel Eindhoven. Je hebt er alle ruimte om te fietsen en te wandelen en heerlijk tot rust te komen. Ook vind je er een stadsboerderij, een zwembad en ijsbaan en een paviljoen met midgetgolf en topterras.

Street Art
Eindhoven heeft een rijke graffiti en street art historie. Op heel veel muren, gebouwen en in tunnels vind je daar het bewijs van. Via citytourseindhoven.com boek je een drie uur durende fietstour langs al het moois dat de stad op dit gebied te bieden heeft.