Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Compleet vernieuwd hotel

De afgelopen jaren nam Valk Magazine vaker een kijkje in Gilze-Tilburg. Elke keer was hier weer iets nieuws te bewonderen. Nu met de renovatie van het dak de laatste fase van het masterplan is voltooid, staat hier een compleet vernieuwd hotel. 

Hoewel Hotel Gilze-Tilburg al 45 jaar bestaat, is nergens te zien dat dit hotel tot de Van der Valk ‘klassiekers’ behoort. Nick van der Valk: “We bestaan inderdaad al bijna een halve eeuw, maar we doen door alle veranderingen totaal niet onder voor een gloednieuw hotel. De afgelopen tien jaar is hier werkelijk elke vierkante meter aangepakt en helemaal up-to-date gebracht.”

In het omvangrijke masterplan werd het hotel in verschillende fases vernieuwd. Naast het hoofdgebouw werden appartementen voor long stay gerealiseerd en werd er een nieuwe vleugel bijgebouwd met 75 superior kamers,  zijn alle bestaande kamers verbouwd en er kwamen nieuwe familiekamers, diverse themasuites en een imposante lobbybar. Ook het restaurant kwam aan de beurt. “Daar is het middenplein anders ingedeeld, waardoor het logischer is ingericht. Het is echt het hart van het hotel en je kunt daar nu intiemer zitten. Met in het interieur de wijnstellage als geweldige eyecatcher”, vertelt Nick. “Ook het zalencentrum onderging een metamorfose. In de vijf nieuwe, state of the art boardroams zijn de laatste technologieën,  zoals Apple TV, en meerdere beeldschermen te vinden. Binnenkort introduceren we daar ook ons nieuwe zakelijke concept waarmee je deze ruimtes voor een of twee uur kunt reserveren. Dat is ideaal voor korte meetings, zoals sollicitatiegesprekken.”

‘Het restaurant onderging ook een metamorfose met de wijnstellage als geweldige eyecatcher.’

Toucan Massage
Als je een verbouwing dan toch groots aanpakt, wordt natuurlijk ook de buitenkant van het hotel niet overgeslagen. Zo werden ook de parkeerplaats en het dak vernieuwd. “Uiteraard heeft het hotel de typische, kenmerkende landhuisstijl behouden, maar door de nieuwe Belgische leisteen heeft het nu een frisse look.” Het mooiste plekje buiten vinden we aan de achterkant van het hotel op het terras. Dat is een stuk groter geworden en daar zit je gezellig op houten vlonders tussen de groene bo- men. “Het uitzicht op de natuur is nu beter benut en je zit hier ontspannen, weg van de drukte. Ons terras doet zelfs mee aan de verkiezing voor mooiste terras van Nederland. Je zit hier in de natuur, maar bent ook snel in de gezellige steden Breda en Tilburg. Bovendien verblijven families vaak wat langer bij ons om uitstapjes te maken naar de Efteling en Beekse Bergen.” 

Door de uitgebreide faciliteiten zoals een casino, paardenstalling, fitness- en wellnesscentrum en zwembaden, noemt Nick zijn hotel vaak een hotel-resort. “We bieden hier alles onder één dak voor elk type gast en kijken steeds naar mogelijkheden om hem of haar nog meer te bieden. Onlangs is daarom ook Toucan Massage geopend. Er zijn genoeg hotels met een massage- faciliteit, maar vaak moet je dagen van tevoren reserveren. Hier kun je zeven dagen in de week terecht in een heuse salon voor een fijne Thaise massage, dat maakt het veel toegankelijker.”

Onlangs is Toucan Massage geopend. Hier kun je zeven dagen in de week terecht in een heuse salon voor een Thaise massage.’

Waardering
Hoewel dit een van de grootste Van der Valk hotels is, voelt het toch intiem en sfeervol. Volgens Nick komt dat door de  Brabantse gezelligheid en de huiselijkheid van het gebouw. Ook draagt de hartelijkheid van deze positieve general manager en zijn team daar natuurlijk aan bij. “We zien steeds vaker dezelfde gasten terugkomen, waardoor we weten dat we goed bezig zijn. Een grotere waardering is er niet!” En is hij nu na al het verbouwen klaar met veranderen? Nick lacht. “Een hotel is nooit af. We hebben hier jaren hard gewerkt aan vernieuwingen en ik ga nu wel proberen om het rustiger aan te doen, maar mezelf kennende wordt dat lastig. Ik vind niets leukers dan bouwen en verbouwen. Ik blijf altijd kijken hoe we ons kunnen onderscheiden en hoe iets beter kan.